23 Μαρ 2013

μόνο αυτό

 



Πύρρειος Νίκη τέτοιες στιγμές που για όλους οι συμμαχίες είναι δυναμικές...
και βέβαια μετά πάλι πολιτική είναι η απόφαση...
γιατί ακόμα και αν μιλάμε για την EΚΤ  ένα στοιχείο σημαντικό είναι το γεγονός πως για να τραβήξει την πρίζα του ELA η ΕΚΤ χρειάζεται μια πλειοψηφία (15 από τους 23 ψήφους) 2/3 του Διοικητικού Συμβουλίου της εξέλιξη που δεν είναι βέβαιη. Μακάρι να μην βάλουν τέτοιο θέμα στους νότιους και ιδίως σε εμάς. Επίσης η συνολική χορήγηση ELA προς την Κύπρο δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα € 30 δις.
Έτσι καταλήγουν σε ζητήματα όπως ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων που δεν έχουν θέση σε νομισματική ένωση. Και κάνουν κακό όχι μόνο σε αυτή, αναγκάζοντας και για άλλες πολιτικές αποφάσεις.
Παρ' όλα αυτά αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα -τουλάχιστον- είναι ότι: "Ο Draghi είπε ότι θα κάνει ό, τι χρειάζεται. Νομίζω ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μάθουμε "τι αυτό σημαίνει". Άν σημαίνει τελικά κάτι . PIMCO cuts euro exposure as investors decry Cyprus bailout plan | Reuters.(Η Pimco έχει άποψη απο την αρχή για Κύπρο).

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

http://soberlook.com/2013/03/raiding-cypriot-accounts-will-not-save.html

Ζάχαρη είπε...

Ε,ναι για την Κυπρο δεν ενδιαφερονται ειναι δεδομενο.Αλλα ωστοσο τα μεγαλυτερα μεγεθη θα τα υπολογισουν.Το ζητημα που ενδιαφερει δεν ειναι η Kυπρος αλλα γενικότερα ενα bank run σε ευρωπαικο επιπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Έχεται κατά νού ότι τα επίπεδα μόχλευσης γενικά έχουν μειωθεί.