20 Μαρ 2013

στον απόηχο


Εκτός των άλλων, και αυτή η απορία αξίζει λίγο ψάξιμο και παρακάτω, ίσως είναι μια τέλος πάντων απάντηση .
Is the market really that crazy? Mark Hulbert - MarketWatch I suspect there is one common factor behind the market’s strength in the wake of sovereign debt crises: In the immortal words of the late Marty Zweig, who was an institutional money manager and one-time investment newsletter editor: “Don’t fight the Fed.”
περιφραστικά: Οι κεντρικοί τραπεζίτες στο σύνολό τους είναι γρήγοροι στο να σβήνουν τις πυρκαγιές, όπως αυτή  τελευταία στην ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, και είναι ακόμη πιο γρήγοροι στο να μαθαίνουν από τα λάθη τους, όταν η φωτιά έχει ήδη αρχίσει να φουντώνει. Επιπλέον, οι τραπεζίτες έχουν πιθανώς πολύ περισσότερα εργαλεία στο οπλοστάσιό τους από ό, τι αναγνωρίζουμε (...)

 η κατάσταση χθές για παράδειγμα, ...σήμερα,  ή αύριο flexibility


2 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...

Πολυ καλησπερα, οπως παντα το χαιρομαι το μπλογκι νασαι καλα και ευχαριστω.
Ναι, οι κεντρικοι τραπεζιτες μπορουν να κανουν τα μυρια οσα ΑΛΛΑ και αυτοι ξερουν οτι εχουν το οριο τους και αυτο το οριζει το χαοτικο μοντελο που απολαμβανουμε ολοι μας. Τωρα ειμαστε σε ενα κρισιμο σημειο, εχει επελθει η ωριμανση του θεματος Ιταλια-Ισπανια και μαλιστα μετα την αποκαθηλωση Ραχόι, εκλογες στην Ιταλια και το μη πατημα του κομβιου_Κυπρος αλλα οχι μονο αυτα, εχουμε εν κρυπτω και συντομως δημοσια το τραπεζικο ζητημα ( μολις χθες η Λαγκαρντ μιλησε για τραπεζες και τους κανονες της Βασιλειας) φρονω οτι απο εδω και περα θα δουμε τις επομενες κινησεις ασχετως των Γερμανικων εκλογων, η φαση ειναι τετοια που οδηγουνται σε δραση. Αν δεν προχωρησουν τοτε πριν το φθινοπωρο θα εχουμε ομορφιες και δεν θαναι εντοπιες αλλα παγκοσμιες. Να μην ξεχναμε και κατι πολυ βασικο: Η Γερμανια αδυνατει να επιλυσει την κριση, τους υπερβαινει η ολη φαση και ας καμωνονται οτι αυτοι δηθεν οριζουν την κατασταση. Εκτιθενται και φυσικα διαπραττουν συνεχως λαθη, το ενδεχομενο πληρους αλλαγης πολιτικης ειναι ισχυρο, η διαφορα ειναι οτι θα διατηρησουν την ιδια φρασεολογια αλλα ηδη ολοι ξερουν τι θαχει συμβει.
Αληθεια ο Κωστοπουλος της Αλφα τι μηνυμα στελνει με τις κινησεις του; ιδου μια αλεπου που καλο ειναι κανεις να την παρακολουθει. Για τον προφεσσορα Μιχαλακη, δεν χρειαζεται κανεις να ανησυχει, ως ολιγαρχης αγωνιζεται ματαιως!!

Ζάχαρη είπε...

@Nικολα Περιστερη και εγω ευχαριστω για τις σκεψεις σου.
Αν αντεξουν οι Γερμανοι το ζητημα της τραπεζικης ενοποιησης μπορει το θεμα να παρει ενα καλο δρομο.Το θεωρω δυσκολο εως αδυνατο για λογους τεχνικους.
Επισης, αναμεσα στους τραπεζιτες και στο χαος υπαρχει και καποιος αλλος. Οχι, δεν εννοω τον Θεο.