11 Φεβ 2013

η ένωση...


"Η ευρωζώνη θα καταλήξει σύντομα με μια ένωση που θα καλύπτει όλες τις τράπεζες, και η οποία θα περιλαμβάνει εξουσίες εκκαθάρισης, εξασφάλιση καταθέσεων - και θα ενσωματώσει ό,τι έχει απομείνει από την ενιαία αγορά για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Οι θιασώτες της διατλαντικής συμφωνίας ισχυρίζονται ότι όχι μόνο θα τονώσει την ανάπτυξη σε δύο υποτονικές οικονομίες, αλλά και θα διασφαλίσει την ισχύ τους σε έναν πλανήτη όπου η Κίνα πρόκειται σύντομα να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία".sofokleous10
Τέλειωσε (;) η απροθυμία της Ουάσιγκτον να δεσμευθεί σε διαπραγματεύσεις και περιμένουν τον Ομπάμα  να το ανακοινώσει.

σημ."Billionaire investor George Soros and French President François Hollande, a Socialist, are in agreement: The world is on the verge of a currency war, and it threatens to destroy Europe".εδώ.
Επίσης σημειώνεται η πρόσφατη ανησυχία του Μοσκοβισί για το ακριβό ευρώ κάτι το "οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί στην συζήτηση για τη συμφωνία του διατλαντικού ελεύθερου εμπορίου" όπως γράφουν. Και άλλες συζητήσεις μπορεί να γίνουν επίσης... Έτσι μετά την διεύρυνση και την συνεργασία, μπορεί τελικά να μην έχει καμιά σημασία ούτε το να φύγει κάποιος από την ευρωζώνη αλλά ούτε και να ενταχθεί σε αυτήν. After all.


1 σχόλιο:

Ζάχαρη είπε...

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=67181