4 Ιαν 2013

50 χρόνια



 


Ο ΟΣΑ (O.E.C.D.) προβλέπει, οτι το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα αυξηθεί περίπου επτά φορές στην Ινδία και την Κίνα και το ίδιο θα συμβεί στις ανεπτυμένες χώρες -άν και σε μικρότερο ποσοστό. Έτσι προβλέπεται μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των χωρών για τα επόμενα πενήντα χρόνια...

*Βέβαια στην περίπτωση των επιπτώσεων της λιτότητας ο ΟΟΣΑ " was terribly, terribly wrong and gave awful advice." Αυτή τη φορά ίσως η πρόβλεψη να έχει καλύτερη τύχη.
Όμως όπως γράφει ο Charles Wyplosz : Ηappy 2013? στην Ευρώπη - παράδειγμα όχι μοναδικό: "Η μείωση του χρέους είναι μια πολύ μακρά διαδικασία. Μιλάμε για δεκαετίες, όχι για την επόμενη αναθεώρηση της τρόικας και οι τράπεζες είναι μπλεγμένες άσχημα με τα κράτη". Τελικά:
"In a better world, we would have a fiscal union whereby the famed benevolent dictator would both coordinate national fiscal policies to achieve a good Eurozone policy mix and organise transfers from the countries that achieve their lowest unemployment rates in a decade to those where social suffering is acute... Άλλά προς το παρόν οι ψηφοφόροι είναι θυμωμένοι και παρεπιπτόντως...δεν υπάρχουν καλοπροαίρετοι δικτάτορες".


Δεν υπάρχουν σχόλια: