22 Δεκ 2012

αχαρτογράφητη περιοχή


Την ουσιαστική περιγραφή εδώ την κάνει η λέξη disengag...έχουν αποδεσμευτεί απο την πολιτική και την εξουσία. Για τους έλληνες ο λόγος. Για αυτούς στην πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί εδώ και καιρό με τρόπο επώδυνο. Όχι απλώς αποδεσμεύτηκαν αλλά πήγανε απέναντι, που είναι ένας άλλος τρόπος να έχουν πάλι σχέση στενή με όλο αυτό. Άν ο καθένας βρισκότανε στην σωστή θέση, το πράγμα θα ήταν λιγότερο δραματικό.
Τέλος εποχής. Then take a walk on the wild side...


6 σχόλια:

katabran είπε...

τώρα θέλω να ξεχάσω να θέλω και να θυμηθώ πως θέλω δε θέλω θα χρειαστεί να μπορώ…

καλημέρα :)

Ζάχαρη είπε...

@ katabran
νομιζω πως ειναι ετσι ακριβως - τουλαχιστο για μενα. Και 'αν δεν ειναι ετσι καπως ετσι πρεπει να να ειναι' παραφραζοντας τον Κουμανταρεα :)

καλο απογευμα και ακομα καλυτερο βραδυ

Ανώνυμος είπε...

Έρευνα της εταιρίας Marc καταγράφει το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και για τα κόμματα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση και προβλέπουν με τη νέα χρονιά αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Πηγή: Οι πολίτες ρίχνουν «μαύρο» στο πολιτικό σύστημα και ζητούν νέα κόμματα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82839#ixzz2FmXO6u8z

Ζάχαρη είπε...

@ και οι τεχνοκρατες οταν θα χρειαστει να ασκησουν κοινωνικη πολιτικη ...Πολιτικοι θα λεγονται πια.Υπαρχει καποιο σημειο απο το οποιο και μετα η ιδεολογια ειναι αυτονοητη.

Δ`~. είπε...

Στο ζήτημα της κρίσης του πολιτικού συστήματος υπάρχουν δύο επίπεδα, το ένα «συγκυριακό» εξωτερικό και έχει να κάνει με τη κρίση την οικονομική που μετασχηματίζεται σε κρίση πολιτικού συστήματος, και το άλλο διαχρονικό εσωτερικό και έχει να κάνει με μια χαρακτηριστική κατάσταση για τη πολιτική ιστορία στην Ελλάδα.

Ευρώπη εν κρίση
«...έσπρωξε τους φιλελεύθερους προς αυταρχικές λύσεις. Εκεί συναντήθηκαν με διάφορους άλλους ελιτιστές -θιασώτες της κοινωνικής μηχανικής, διευθυντές επιχειρήσεων και τεχνοκράτες-, που επιθυμούσαν επιστημονικές, απολίτικες λύσεις στα δεινά της κοινωνίας και δυσανασχετούσαν με την αστάθεια και την ανικανότητα του κοινοβουλευτικού συστήματος» Mark Mazower

Ελλάδα διαχρονικά
«Ωστόσο σε αυτό το κομματικό χάος που διαπιστώνεται ομόφωνα μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα σαφές περίγραμμα, αν δεν παρατηρούμε αποσπασματικά την ιστορία μεμονομένων κομμάτων. Αυτο που διακρίνουμε αμέσως είναι ότι δεν σχηματίζοταν και δεν διαλύονταν μια το ένα και μια το άλλο κόμμα, αλλά, αντίθετα, δημιουργούνταν και χάνονταν μαζί ολόκληρα κομματικά συστήματα.» Gunnar Hering

Καλό μας σαββατοκύριακο και καλές γιορτές.

Ζάχαρη είπε...

@ Δ
...και εχω να παρατηρησω οτι στην Ελλαδα ο καμβας που πανω του απλωνεται μεχρι τωρα ο πολιτικος μετασχηματισμος ειναι ενα διπολο συνηθως διχαστικο.Αυτο προς το παρον δεν το βλεπω παρα τις προσπαθειες που καταβαλλονται εντεχνα.
Προβλεπω να σερνωμαστε για καιρο ετσι...