12 Νοε 2012

η πιο συχνή λέξη: εμπλοκή


FTcom | Κίνδυνος εμπλοκής στα έντοκα "Η Ελλάδα μάχεται να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να αποφύγει την στάση πληρωμών σε τίτλους ύψους 5 δισ. ευρώ που λήγουν αυτή την εβδομάδα, καθώς οι διεθνείς πιστωτές παραμένουν σε αδιέξοδο ως προς το πώς θα μειωθεί το μέγεθος του συνολικού χρέους της χώρας. 
Η ΕΚΤ δεν έχει δώσει στην Ελλάδα άδεια να διατηρήσει το προσωρινό πλαφόν των 17 δισ. ευρώ για εκδόσεις εντόκων γραμματίων που αναμένεται να μειωθεί αυτό το μήνα στα 12 δισ. ευρώ, αφήνοντας τη χώρα χωρίς δίχτυ ασφαλείας, ενώ περιμένει την καθυστερημένη δόση ων 31,5 δισ. ευρώ από τους διεθνείς πιστωτές" 

Έχει δύναμη για να πιέσει ο κύριος Ντράγκι, πολιτική φλέβα δεν ξέρουμε άν έχει. Πάντως ο χάρτης της εξουσίας αλλάζει και αναδιαμορφώνεται πολύ γρήγορα. Κάποιοι ψάχνουν ακόμα μεσσίες και πλούσιους σωτήρες στα βάθη της ιστορίας - όπως θέλαμε να την βλέπουμε. Δεν υπάρχουν τέτοιοι, τα λεφτά έχουν αλλάξει χέρια και μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, των αποταμιεύσεων, των δανείων  και γενικά της συνενοχής, βρίσκονται αλλού. Ή μάλλον έχουν γίνει εγγυήσεις. Βοήθειά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: