17 Οκτ 2012

meanwhile in Brussels


open europe blog  Μια αναφορά, και ένα ενδιαφέρον σημείο για τα αυτονομιστικά κινήματα της ευρωζώνης και τον κεντρικό έλεγχο της : Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ανάμεσα στις εθνικές πρωτεύουσες  και το κέντρο, αλλά εκφράζεται κυρίως ανάμεσα στις πρώτες και τις δικές τους περιφέρειας.
Και καταλήγουν..."European Council President Herman Van Rompuy has presented a report calling for a central eurozone 'Treasury' with a shared budget and eurobonds - very close to a full-blown trasnfer union. In Brussels, the logic seems to be that two negatives make a positive"
(Και μετά παραδεχτήκανε τους λάθους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και την άχρηστη λιτότητα και την βιασύνη τους να αναλάβουν την αναδιάρθωση χρέους χώρας εντός μιας νομισματικής ένωσης, και τους πόθους του δντ για αναβάθμιση του ρόλου του παγκοσμίως μιας και θα δίνει λογαριασμό και στις αναδυόμενες, και... Ενδοπαραταξιακά.)

 Alphaville Γερμανία, Γαλλία, ΕΕ, η τραπεζική ένωση, η δημοσιονομική ένωση και το χρέος.


2 σχόλια:

Δ`~. είπε...

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στον όρο New medievalism (http://en.wikipedia.org/wiki/New_medievalism), αν σε απασχολεί το ζήτημα. Είχα ασχοληθεί παλαιότερα με αυτό και θα ασχοληθώ πάλι.
Καλό μας βράδυ.

Ζάχαρη είπε...

@Δ.
Ευχαριστω για το λινκ πολυ ενδιαφερον. Αν και πιστευω οτι για την μεσαιωνικη περιοδο λιγα πραγματα ειναι πραγματικα γνωστα μου φαινεται πως στην καταναλωτικη κοινωνια μπορει πολυ καλα να υπαρχει το στοιχειο της θρησκοληψιας .Οι εταιρειες μπορουν να εχουν ρολο εξουσιαστικο για παραδειγμα. Γιατι η μαγεια που περιεχει η θρησκεια ειναι τελειως απαραιτητη στον ανθρωπο σε ολες τις εποχες.

Καλο βραδυ επισης.