26 Οκτ 2012

Europe’s Poor

Αν αληθεύουν όσα μεταδίδει το CNBC: Europe’s Poor Ask for Food Aid as Crisis Bites    
"Ο αριθμός των Ευρωπαίων που τώρα βασίζονται σε επισιτιστική βοήθεια αυξάνει, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, που λέει ότι η αποτυχία των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και η υψηλή ανεργία σημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια . Δεν είναι μόνο η Ανατολική ή η Νότια Ευρώπη. Είναι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία ...Πολλοί άνθρωποι που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ασφαλή- η μεσαία τάξη - βρέθηκαν σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούν να χρηματοδοτούν τις δικές τους ανάγκες."
Περίπου 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι υποφέρουν από σοβαρή υλική στέρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το σκληρό χτύπημα είναι για τη Ισπανία, όπου η ανεργία έφθασε 24,6 τοις εκατό κατά το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό τον Οκτώβριο, ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε πρώτη φορά την έκκλησή του για την υποστήριξη φτωχών Ισπανών. Εν τω μεταξύ, οι οργανώσεις παρατήρησαν επίσης την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που ζητούν ελεημοσύνη στον "πυρήνα" στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία. Η Γαλλία έχει ένα πραγματικά καλό σύστημα κοινωνικών παροχών για όλους, αλλά το σύστημα διακυβέρνησης έχει έναν αυξανόμενο αριθμό κενών.
Σε όλη την Ευρώπη, οι ηλικιωμένοι και οι οικογένειες με παιδιά είναι οι πιο πιθανοί για να οδηγηθούν στη φτώχεια."

σημ. Για να εμποδίσουν την μετάδοση της τραπεζικής κρίσης τελικά επιταχύνανε την  μετάδοση της ύφεσης, που νομίζουν οτι ελέγχουν για όσο χρειάζεται. Η φτώχεια κάνει τον άνθρωπο απελπισμένο. Η ιδεολογία του δίνει δυνατότητα να ξεπεράσει τον εαυτό του άρα και την απελπισία του. Γιαυτό η συνάντηση αυτών των δυο είναι τόσο πολύ αναμενόμενη αλλά και εκρηκτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: