3 Σεπ 2012

ζήτημα ψυχολογίας;

Υπολογίζεται οτι φέτος το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης φτάνει τα 10,6 δισ. ευρώ, έναντι 14,6 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

εδώ Όμως η ρευστότητα στον ιδιωτικό τομέα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς μέσα στον Ιούλιο (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) οι εμπορικές τράπεζες ρούφηξαν γύρω στο 1,4 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία, κι οι εκτιμήσεις υπολογίζουν την πιστωτική επέκταση αρνητική τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2012.

σημ. υπάρχει ένα κενό που δεν μπορεί  να καλυφθεί αν δεν προσφερθεί απο κάποια πηγή το εισόδημα που χάνεται στην αποπληρωμή των δανείων
Πώς το είπε ο R.Koo;  balance sheet recessions

12 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...

Βασικο ερωτημα : Θα δωσουν την δοση των 30+ δις ; Αν οχι , τελος συζητησεως .Αν ναι , τοτε θα εχουμε μια σειρα αλλαγων μεσα στους επομενους 5-6 μηνες ,μιας και θα μας τεσταρουν αν πραγματοποιουμε τα οσα εχουμε γραπτως υπογραψει, θα δουμε ολα αυτα που ακουγονται εδω και ενα χρονο να λαμβανουν σαρκα και οστα . Γνωριζουν πολυ καλα οτι μια οικονομια σε μια τετοια διαλυση δεν μπορει να αποδωσει ουτε τα στοιχειωδη αρα λογικο ειναι να αναμενουμε αλλες πολιτικες. Σημερα δημοσιευθηκε οτι ο Στουρναρας εχει επεξεργαστει σχεδιο αναπτυξης (καμμια λεπτομερεια δεν υπαρχει περι αυτου ομως). Αρα κατι θα εχουμε και σε αυτον το τομεα να εμφανιστει, διοτι αλλιως Αντιος.
Ερωτημα : Γιατι υπηρξε αυτη η σταση των Δανειστων μας επι τοσο διαστημα , καμμιας στηριξης σε κανενα επιπεδο ; Διοτι η πολιτικη ηγεσια της χωρας επιθυμουσε να παραμεινουν τα πραγματα ως εχουν και εχοντας ως ομηρους 11 εκατ.κατοικους ευελπιστουσαν σε κατι αλλο , αλλα φευ δεν τους προσεφερθηκε τιποτε , αντ'αυτου εχαθη στην στροφη ενας Γιωργος , ευρεθη ενας Δημος τον οποιον δεν ηθελαν και επεβληθη στο τελος εις ενα Αντωνιο να δρασει οπως εχει συμφωνηθει.Ο αλεξιος ουτε καν εγενετο δεκτος για τειον.
Το προβλημα μας ειναι πολιτικο κοινωνικο και αυτο το εχουν συνειδητοποιησει οι Δανειστες , τωρα το αντιλαμβανονται και καποιοι απο τους Δανειζομενους. Οι λεγομενες αντιμνημονιακες(φιλοι των Δανειων ανευ επιστροφης) ομαδες θα μεινουν εξω απο το παιχνιδι λιαν συντομως , εκτος της ΧΑ η οποια θα συνεχισει την σταθερη της ανοδο.
Η εποχη αλλαξε και συντομως θα αλλαξει και η ψυχολογια της, αρα θα δουμε μεγιστες αλλαγες και σε αλλα επιπεδα ... ερχονται

ενα κειμενο που απο πολλες πλευρες εχει ενδιαφερον : http://aristosd.posterous.com/158770398
εκανε αριστη αναλυση της τρεχουσας καταστασης τοτε αλλα δεν μπορεσε να δει το μελλον , μιας και η επιθυμια του για κατι αλλο τον οδηγησε να δει αφηνντας στην ακρη την κριτικη του ικανοτητα, κατι που μας συμβαινει σχετικα συχνα ..

Ζάχαρη είπε...

@ καλημερα Ν.Περιστερη

Στο πρωτο ερωτημα αν μου επιτρεπεται ...πολυ καλα τα σχεδια αλλα πρεπει να λαβουμε υπόψη και τα δεδομενα στον ευρωπαικο χωρο ,ισως και πιο περα. Ειμαστε μερος ενος γενικοτερου σχεδιου ...μη πω οτι για μεγαλο διαστημα υπηρξαμε ΤΟ σχεδιο το ιδιο.Σημερα γραφτηκε πως η ΕΚΤ προσπαθει να κερδισει χρονο μεχρι να διαμορφωθει το νεο σχεδιο ειρωπαικης ενοποιησης.Η Ελλαδα δεν ειναι στην κορυφη των προτεραιοτητων τους.
Μια καλη ιδεα θα ηταν να δεχτει κουρεμα η ΕΚΤ τοτε θα ειχε νοημα η βοηθεια.Θα ειναι η ενδειξη οτι ΘΑ συνεχισουμε μαζι τους.
Ο καημενος ο Αλεξης κτλ μαλλον χανει το συγκριτικο του πλεονεκτημα την απειλη εξοδου απο το ευρω μιας και η ευρωζωνη αν δεν διαλυθει απο μονη της δεν θα μας εχει αναγκη -θα μας φροντισουν αλλοι.
Θα εκλεγει ισως,αλλα αφου δεν θα εχει λεφτα να δωσει θα παει αδικα και μαζι του και οτι αριστερο απεμεινε. Κακο timing για αυτον, αργησε μερικες δεκαετιες ή ειναι πολυ νωρις.
Η νεα αριστερα δεν θα ειναι αυτο που ηταν, να στηριζεται σε οτι πετανε οι αλλοι δηλαδη ...Για το καλο της.
Ολα αυτα μετα το τελος της απομοχλευσης.

ευχαριστω για το λινκ :)

katabran είπε...

ζάχαρη, "μην κατηγορήσετε κανέναν για το θάνατο μου και παρακαλώ να λείψουν τα κουτσομπολιά" που έγραφε κι ο Μαγιακόφσκυ...

καλημέρα σου;)

Ζάχαρη είπε...

@
katabran
αψογος ο Μαγιακοφσκι αλλα για κατοπιν
δεν θυμαμαι σε ποιου τον ταφο εγραφε:
Σας το ελεγα οτι ειμαι αρρωστος και δεν με πιστευατε.

Ράκος Κουρελάριος είπε...

Στον τάφο πάντως [της περσόνας] του Ράκου θα γράφει:

"Ελπίζω όσοι με θάψαν ζωντανό,
να μην με κλάψουν πεθαμένο."

Χαιρετώ την εκλεκτότατη ομήγυρη.

Να περνάτε υπέροχα! Μπορείτε και υπεροχότερα!

Ζάχαρη είπε...

@ Ρακος Κουρελλαριος

Μιλαμε τοτε για βρυκολακιασμα κανονικο δηλαδη; Παλι αναζητουνται οι συνηθεις υποπτοι.

θα αφιερωνα λιγο blues brothers
αλλα δεν με βαζει στο youtybe
Καλο βραδυ.

Ράκος Κουρελάριος είπε...

:lol:

Ε, όχι και βρυκολάκιασμα!

[Και παρακαλώ να λείψουν τα κουτσομπολιά, δεν ήμουν άρρωστος! :-)]

Blues Brothers? Γιατί όχι;

http://www.youtube.com/watch?v=qdbrIrFxas0

Ράκος Κουρελάριος είπε...

Ρυθμός κατά βούληση:

http://www.youtube.com/watch?v=rC6JUA8cjoY&feature=list_other&playnext=1&list=AL94UKMTqg-9CMFgX2P7V0K_pX_xepP_KA

Καλό βράδυ!

Ζάχαρη είπε...


Αξεχαστα!
Αλλα αυτη ειναι η ΙΔΕΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=YHa_jqxnn4o

Ράκος Κουρελάριος είπε...

Τέλειο!

Ζάχαρη είπε...

Α, συμβαινει μονο στα τραγουδια...

Ράκος Κουρελάριος είπε...

Στα τραγούδια απλά τραγουδιέται. Στη real life όταν ο Τζακ "χτυπάει το δρόμο" κανείς δεν προλαβαίνει να τον δει... Και δεν έχει νόημα να σταματήσει ο ίδιος για να... αυτοτραγουδηθεί... :-)

Καλό βράδυ!