14 Σεπ 2012

ποιός οδηγεί...

*Euro broadly higher on E.Z. optimism, Fed hopes - έφθασε 1,30.
*Oil climpes to four-month high
*Οι αγορές της Fed έχουν στόχο να «ρίξουν» τα επιτόκια μακροπρόθεσμου δανεισμού –ιδιαίτερα τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων- και να δώσουν ώθηση στην αξία των παγίων, όπως οι μετοχές ή τα σπίτια.

Do It (Till You're Satisfied) προτείνει ένα site για το νέο QE extreme. Υπάρχει αισιοδοξία όσο υπάρχουν κεντρικές τράπεζες. Γιατί κέρδη μάλον δεν υπάρχουν πολλά (σε χαμηλό 12ετίας ο τζίρος στις ευρωαγορές) για να οδηγήσουν.
Όσο αφορά όμως για την συνέχεια αυτής της αισιοδοξίας, στην Κίνα - που λόγω μεγέθους επηρεάζει τις αγορές- από όσο μπορεί κανείς να γνωρίζει, συμβαίνουν διάφορα π.χ.όσο αφορά το σκιώδες τραπεζικό σύστημα του ιδιωτικού δανεισμού, όπου σχήματα Ponzi καταρρέουν προκαλώντας αυτοκτονίες και προβλήματα στις επενδύσεις και κυρίως στις εξαγωγικές επιχειρήσεις -Bloomberg. Στις τελευταίες έρχεται να προστεθεί και η συνεχιζόμενη πτώση λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης.



3 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...

Απλα σκεπτομαι , τι σημασια εχει αυτα που λεμε και αναλυουμε οταν αυτοι που εχουν τα μαγαζια δεν εχουν απαντηση και κυριως πραξη . Καραμπολες ειναι ολα μου φαινεται και αν κατσει η μπαλλα , αν και εφοσον , τουτεστιν "ο κοσμος αυτος δεν θα φτιαξει ποτε Κεμαλ, ποσο μαλλον τα οικονομικα του"

καλη μας νυχτα

Ζάχαρη είπε...

@Ν.Περιστερη
'Ονειρο και γυρω μας υπνος' απο την εποχη του Σαιξπηρ.
Και παντα κατι γινεται ,μονο που δεν αφορα ολους.Αυτο που αφορα ολους ειναι η ελπιδα.Καλημερα.

Ανώνυμος είπε...

http://blogs.wsj.com/marketbeat/2012/09/14/the-fed-is-playing-the-tune-the-market-is-dancing/?mod=WSJBlog&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+wsj%2Fmarketbeat%2Ffeed+%28WSJ.com%3A+MarketBeat+Blog%29