21 Ιουλ 2012

αναζητώντας


Μια σημαντική εξέλιξη που δεν έγινε αντιληπτή ίσως. Η Airbus, η ευρωπαϊκή κοινοπραξία που είναι ο κύριος αντίπαλος είναι η Boeing, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής της στις ΗΠΑ. Είναι η απόδειξη της κρίσης που διατρέχει την οικονομία της Ευρώζώνης. Ο μόνος τρόπος η Airbus να ανταγωνιστεί με τον υπόλοιπο κόσμο, είναι να ξεφύγει από την Γηραιά Ήπειρο. Ακριβώς όπως η BMW και Mercedes-Benz πριν, η Airbus κινείται προς τη Νότια Αμερική στην αναζήτηση του ότι δεν μπορεί να βρει στη Νότια Ευρώπη - δηλαδή παραγωγικότητα, φθηνό εργατικό δυναμικό, που να μπορεί να την κάνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Barrons.com

σημ.  περιγράφει ο Richard Koo, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nomura Research Institute: Η Ευρώπη πάσχει από συνδυασμό πνευμονίας και διαβήτη. Υιοθετώντας ένα σχήμα υγιεινής διατροφής και άσκησης για να αντιμετωπίσει το διαβήτη θα κάνει κάτι μάταιο αν ο ασθενής υποκύψει σε πνευμονία.
Ίσως ένα φθηνότερα ευρώ - σε ισοτιμία με το δολάριο ΗΠΑ - μπορεί να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, τον τερματισμό της κρίσης του χρέους της; Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε 30 χρόνια για να συναγωνιστεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και των υπολοίπων αυτή της Γερμανίας. Στο μεταξύ θα μας έχουν προλάβει άλλα γεγονότα.

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

άσε που θέλουν να φτιάχνουν και αεροπλάνα ανεφοδιασμού καυσίμων για τα στρατά, και επιβατικά για εταιρίες και οι ιθαγενείς έχουν αρχίσει να προτιμούν "ντόπια"...

nikos είπε...

αγαπητή ζάχαρη -αυτά που αναφέρεις και είναι λογικά και αποδεδειγμένα επιστημονικά , οικονομοτεχνικά, ιστορικά κλπ .. λόγο χαμηλού IQ (ατομικού και συλλογικού)τον Γερμανών που ποτέ και ιδιαιτέρα τα τελευταία χρόνια δεν δημιουργούν πνευματικό έργο. αλλά μόνο τάξη .την τεράστια ταξική και οικονομική καταπίεση και απαξίωση τον λαών του Νότου (έχουμε στην πατρίδα μας φαινόμενο γενοκτονίας)στις ανατολικές χώρες (όπως Πολωνία) παρεμβάσεις και προπαγάνδας τύπου ελλαδας , λόγο ιδιαιτερότητας πολωνικής και ιστορικής αυτοί αντιστέκονται (πιστεύω προσωπικά με αξίωσης). Δυστυχώς εμείς ως "ελληνες" βρισκόμαστε στην ποιο τραγική και αδιέξοδη 1.ενεργειακά κλπ κατάσταση ..ο άγιος Αθανάσιος εκ Ιβηρωνα (ο μπάρμπας μου)..να μεσολαβήσει και ξαναφωτίσει (ataktos)

Ζάχαρη είπε...

Δεν εχει ψωμι γενικα.Ουτε σοσιαλισμο εχει πια η περιοχη :)