10 Ιουλ 2012

20 χρόνια

FTcom " Η τραπεζική ενοποίηση που απαιτείται είναι αυτή που δεν θα δεχθεί η Γερμανία: κεντρική εποπτεία και έλεγχος, κοινό ταμείο αναδιάρθρωσης και κοινό σύστημα εγγύησης καταθέσεων. Θα χρειαστούν χρόνια για να δημιουργηθεί.Με τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων άνω του 6%, ούτε η Ιταλία ούτε η Ισπανία μπορούν να διατηρήσουν την ένταξή τους στην ευρωζώνη.
Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τίποτα δεν είναι βιώσιμο ή αυτορρυθμιζόμενο, δύο είναι οι πιθανές πορείες: Η πρώτη είναι να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι την κατάρρευση. Αυτή είναι η στρατηγική που ακολουθούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και οι… αλκοολικοί. Η εναλλακτική είναι να αρχίσουν οι προετοιμασίες - προσέχοντας εν τω μεταξύ μην πυροδοτηθεί η κατάρρευση. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς έξοδο μιας χώρας από το ευρώ χωρίς να παραβιάζονται εκατοντάδες εθνικοί και ευρωπαϊκοί νόμοι. Γι' αυτό κανείς δεν το κάνει. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει ανωτέρα βία, ίσως στρατιωτική. Η κατάρρευση θα συνιστούσε το μεγαλύτερο οικονομικό σοκ της εποχής μας. "
_________
σημ. 20 χρόνια που θα περάσουν πώς; Η ύφεση θα φέρει πολέμους και φασισμό.Ο Mario Monti και ο Draghi δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς, αν κάθε χώρα στην ήπειρο κάνει πιο φθηνό το εργατικό δυναμικό της, κάποια μέρα μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες. Ως εκ τούτου, η νομισματική ένωση είναι ταξικός πόλεμος με άλλα μέσα.

Και φυσικά...But there is a limit. Because workers are also consumers, and when they no longer have money to spend, then there will no longer be any “free market” to feed the greedy 1 percenters. 

  Pepe Grillo's: Sometimes They Come Back. Sometimes they’ve never been away...

13 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Λίγο άσχετο, αλλά
http://www.zerohedge.com/news/egan-jones-downgrades-netherlands-aa-negative-watch
και αυστριακά παγωτάααα, και ζαμπονάκι ζβαν ολλανδίας...

Ο Egan Jones το παίζει λιγότερο πολτικαλυ κορεκτ από τους άλλους 2-3

Ζάχαρη είπε...

Ε, αρχιζει το ξεκαθαρισμα.Ή τουλαχιστο θα το προσπαθησουν εκτος αν τους προλαβουν τα ...κρυμμενα μυστικα
http://zahari1.blogspot.gr/2012/07/blog-post_08.html#.T_vOLpFUFBk

http://athenstock.blogspot.gr/2012/07/europe-as-whole.html

αγνωσται αι βουλαι του ...Κυριου

Ανώνυμος είπε...

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-07-09-21-57-49-2012070967518/

nikos είπε...

Ζάχαρη- δύστυχος έχεις δίκαιο αυτό προσπαθούσα χρόνια να περάσω στο ειδικευόμενο blog του πράγματι ευγενικού και τρομαχτικά εργατικού archeopteryx δίχως δύστυχος για μένα όμως κανένα αποτέλεσμα και έτσι υποχρεωτικά




(μην σκάσω από την συνηθισμένη και καλοκαιριάτικη ζέστη και αποχώρησα) με χαρακτηρισμούς (δεν κατάλαβα γιατί) .Η κατάσταση είναι προδιαγεγραμμένη δυστυχώς ακόμα από το 1994-5 με την έκθεση της Rehn Braun προσπαθείσα σαν το μαύρο λύκο έκανα προτάσεις διεξόδου του έγιναν αποδεκτές απο τα παγκόσμια ενεργειακά θηρία αλλά και την ελληνική κυβέρνηση , παρεξηγήθηκα λιδορηθηκα έμεινα ανάπηρος . Τώρα πάω να καλλιεργήσω άλλα χωραφάκια ..που είναι ποιο αποτελεσματικά και αποδοτικά . Καλή σου μέρα με την ζήτηση να ξεπερνά τα 9000 MW ΜΠΠΡΡΡ

nikos είπε...

Ο Νικόλαος Κοπέρνικος προστάτης του τεχνικού λυκείου που τελείωσα στην πόλη Σφιτνιτα Πολωνίας το 1973 είπε και ανέλυσε διεξοδικά (ήταν βλέπεις και οικονομολόγος )..
"ο Χρόνος είναι χρήμα... από μας εξαρτάτε τι θα τον κάνουμε "

Ζάχαρη είπε...

@ nikos
αυτη την φορα κυριολεκτεις οταν λες πως ο χρονος ειναι χρημα.Αυτη ειναι και η σημασια της αναρτησης οπως πολυ σωστα συνοψιζεις.

nikos είπε...

Ζαχαρη -εδώ και 4-5 μέρες ασχολουμαι με την διόρθωση στο χρηματιστήριο του Τορόντο .. μάλλον έχω καλά αποτελέσματα αφού και το reuters(για να παινέψουμε τα γένια μας χιχχι) έχει ασχοληθεί πρωτοσέλιδα .. καλημέρα

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=5LiyGHxRFMw

Ζάχαρη είπε...

@ Νικο (ατακτε)
δεν γνωριζω τα ενεργειακα θεματα οπως εσυ,τοσο οσο να ασχοληθω μαζι τους και να εχει καποιο νοημα αυτο.Απο την αλλη ευχαριστως να διαβαζουμε σχολια σχετικα με το θεμα της αναρτησης καθε φορα.Αν βρεις τροπο να τα ανεβασεις καπου σε καποια διευθυνση σαν εγγραφα, θα τα εδινα απο την ενοτητα ΔΙΑΒΑΣΑ γιατι ειναι ενδιαφεροντα οντως.
Αν μπορεσω θα το κανω εγω.

nikos είπε...

τα κρέμασα στον αρχαίο οκ

nikos είπε...

όλοι τρέμουν η ζήτηση ξεπέρασε 9308 ΜW και η προβλέψει έπεσε όξω 350 MW φαντάσου τι μαλα@@@@ είναι σήμερα στα επιτελεία τους

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλησπέρα.
Ενδιαφέρον άρθρο για τα της απέναντι πλευράς επικίνδυνα χάλια.

http://www.oneworldchronicle.com/?p=3210

Ζάχαρη είπε...

@ νοων...νοειτω
πολυ ενδιαφερον ευχαριστω