1 Ιουν 2012

When it comes to credit

 "Νέο βαρύ χτύπημα δέχεται η οικονομία από την απόφαση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ασφάλισης πιστώσεων στην Ευρώπη να διακόψουν προσωρινά τα όρια πίστωσης για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις εξαιτίας του αυξημένου ρίσκου αποχώρησης της χώρας από το ευρώ".

Greece: stuck between Iran and Glencore

 

σημ.Ο εγχώριος δανεισμός έχει σχεδόν σταματήσει, καθώς τα υφιστάμενα δάνεια καθυστερούν.Απο την άλλη συνολικά απο το 2009 μέχρι σήμερα η εικόνα που υπάρχει ειναι οτι με το αναμενόμενο ΑΕΠ η απομόχλευση ειναι ανύπαρκτη και άρα θα πρέπει να συνεχιστεί.

9 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

αυτή η κατηφόρα οδηγεί την δραχμολογία. Όχι ότι θα είμαστε πιο πλούσιοι με δραχμές, αλλά θα είναι σαν ctrl-alt-del ή reboot

undercover gpr είπε...

Εάν συνεχιστεί άλλο ένα εξάμηνο η ίδια κατάσταση θα ζητήσω μεταγραφή στην ομάδα σου αρχαίε.

Σε ένα εξάμηνο (ειδικά εάν καταφέρουν να μειώσουν το πρωτογεννές έλλειμα με στόχο ισοσκελισμό το 13) θα συμφέρει την μαζική πλειοψηφία το εθνικό νόμισμα.

archaeopteryx είπε...

Η υποτίμηση ugpr, είναι μία άσχημη φορολογία, ευνοεί τους προνοητικούς, και αυτούς με παραγωγικά assets, αλλά όχι πάντα, αλλά γίνεται με τρόπο που οι πολλοί έχουν την ψευδαίσθηση οτι τους πιανει όλους. Και ίσως, "ίσως" κόψει τις παρμεζάνες και πάμε πίσω στο κεφαλοτύρι.

Κάπου την είχα μυριστεί την δουλειά, σαν να παραπερνούσανε καλά οι του baby boom generation.

Ζάχαρη είπε...

Ερχεται η πραγματικοτητα και προλαβαινει την φαντασια. Δεν ξερω ποιος μπλοφαρει αλλα η αγορα δεν το κανει.
Τωρα το μηνυμα ας παει οπου πρεπει...

undercover gpr είπε...

Πριν 2-3 είχες άδικο και το πιστεύω ακόμα ότι είχες άδικο.

Ήταν αδύνατον με 25 δις έλλειμα να γίνει τόσο βίαιη προσαρμογή υπό το τότε πολιτικό προσωπικό και με αυτούς τους πολίτες χωρίς αίματα.

Τώρα πια όμως με 3-4 ψωροδις έλλειμα δεν θα είναι τόσο βίαιο όσο τότε και πλέον με αυτούς τους ρυθμούς ΑΕΠ ίσως να συμφέρει.

Σε κανα εξάμηνο όμως.Όχι ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά δάνεια....εδώ σήμερα γνωστη ευρωτραπεζα επιβράβευσε πελάτη για την αψογη (πολλών ετών) συνεργασία -όπως είπαν- με ...εκβιασμό ότι αν δεν ανοιξει λογ/μο με συγκεκριμένο ποσο , δεν του δίνουν νέο μπλοκ. Αντε να δουλέψεις τωρα....
Παμ΄ καλάαααα!!!!
ThW

Ζάχαρη είπε...

@ThW
και στην Ιταλια το ιδιο αρχισανε...ειναι περα απο μπλοφες αυτο!

Νικολας Περιστερης είπε...

Καλησπερα , καλο ειναι να μην μας διαφευγει το γεγονος οτι η χωρα απο την εποχη αναληψης απο τον Βενιζελο του υπερυπουργειου ευρισκεται σε ιδαιτερα δραματικη κατασταση συνεχως (οχι οτι πιο πριν ηταν καλυτερα). Αυτη η κατασταση επηρεασε τρομακτικα την πραγματικη οικονομια και παλι τυχεροι ειμαστε θα ελεγα.Συνεπως εχουμε ακομη να περασουμε βουνα και οροπεδια αν η τυχη μας βοηθησει και δεν μας αποτελειωσει κανα ατυχημα. Αν το τραινο της γλυκειας πορνης παρτιδας εχει αποφασισει να συναντησει τοιχους δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε , το 74 εσκασε η βομβα στη Κυπρο τωρα θα σκασει στα χερια τους και θα παρει και ολους τους υπολοιπους μετεχοντες ή αποντες. Μπορουμε να κανουμε κατι οταν δημοκρατικα επιλεγεται κατι αλλο;
Υπαρχει κανενας που αναλυσε και μπορει να τρεξει το πλανο σωτηριας και δεν τον ειδαμε; Και αν υπαρχει τι λυσεις προτεινει, αν ειναι αλλη μια σωτηρια ανευ στερεης βασης αστο καλυτερα να τελειωνουμε τωρα. Συνεπως μονο ενα νεο Ναυαρινο θα δωσει την λυση αλλα και αυτο θα σβησει γρηγορα, εδω ισχυει στην επικρατεια η αισχρη ιδεολογια των χρηματων και της εξουσιας σε ολα τα επιπεδα. Ειδικα τωρα βλεπουμε και τα μετεφηβικα συνδρομα των 50-65αρηδων να κραυγαζουν την φραση, σημερα το μεσημερι εν ωρα ανακοινωσης προγραμματος " Ηλθε η ωρα της ΑρισTeras" τοσο ξερουν τοσο λενε. Αντε και καλη ανταμωση στα Γουναραδικα γιατι εμεις δεν ειμαστε σαν αυτους αλλα θα υποστουμε οτι η ζωη φερει.
Μαυρα τα ειπα αλλα ετσι τα φτιαξανε χρονια τωρα.

Κατα τα λοιπα μνημονευετε Μοντι και Ραχόι μπας και ...

Ζάχαρη είπε...

@Νικο
Ετσι ακριβως. Τοσοι πολυ αριστεροι ...ουτε στον εμφυλιο.
Ξερεις δεν νομιζω να ισχυει η ιδεολογια των χρηματων , που τετοια τυχη!.Εδω ισχυει η ιδεολογια της αρπαχτης των χρηματων.
Κανενα παραπλευρο, εστω, οφελος.
Κ/Σ.