12 Ιουν 2012

German paper

Η ένταση στην οικονομία της ευρωζώνης έχει αρχίσει και αποτυπώνεται και στα γερμανικά CDS και τα spreads που ανεβαίνουν παρ'όλα τα ταυτόχρονα επιτόκια μηδενικού κινδύνου στα γερμανικά ομόλογα. Η αντίφαση δείχνει τις ανησυχίες που δημιουργούν οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν στην Γερμανία απο μιά πιθανή διάλυση της ευρωζώνης.

 

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Τι έχουν να χάσουν η ΙΒΜ ή οι άλλοι εάν αποσχισθεί η Ισπανία, ή η Ελλάδα, ή οποιοσδήποτε από την μηχανή που τροφοδοτεί την Γερμανία; Ούτε που θα το καταλάβουν

Ζάχαρη είπε...

Ας μεινει και καποιος ορθιος λοιπον θα χρειαστει...
οι Γερμανοι εκτος της ευρωζωνης δινουν και στις ΗΠΑ νομιζω με τους κινεζους ειναι ελλειμματικοι.

Νικολας Περιστερης είπε...

Θα απολαυσουμε και αλλα στατιστικα περιεργα λιαν συντομως ... οι Γερμανοι εχουν κανει τις επιλογες τους (σαν χωρα οχι σαν κομματα) αυτο ειναι το θεμα.Συνεπως αν δεν γνωριζουμε το τι και το πως δεν εχουμε απαντηση με αυτους, αν εντοπιστει η στοχευση τους τοτε θα εκπλαγουμε κατα πασα πιθανοτητα. Προσωπικα μου θυμιζουν τους αδελφους Hunt και την αγορα ασημιου , δεν ψαχνουν το αριστο μεγεθος αλλα την κυριαρχια γι'αυτο και τολμανε να μιλουν για αμαρτια, τιμωρια, παραδειγμα κλπ. Η υβρις τους εχει κυριαρχησει οπως εμας η νωθροτητα. Ειναι η θεολογια τους αυτη που τους οδηγει για αλλη μια φορα, αλλα γνωριζουν οτι ο ζωτικος χωρος τους ειναι η Ευρωπη και τμημα της Ρωσιας και αυτο δεν το αποδεχονται να το μοιραστουν και εδω κανουν το λαθος τους. Για την περιπτωση τους ισχυει το :"Ο αναμαρτυτος πρωτος τον λιθον βαλετο".Θα παρακολουθησουμε λοιπον τον αργοσυρτο θανατο αυτης της αντιληψης τα επομενα χρονια, θαναι δυσκολα αλλα ετσι θα συμβει.

Ζάχαρη είπε...

@ Νικολας Περιστερης
Ακριβως ετσι.Αλλα συμβαινει και κατι αλλο αυτη την φορα που κανει τα πραγματα πολυπλοκα.Η Γερμανια δεν ειναι μια ελευθερη χωρα.Εχει χασει την κυριαρχια της οπως την χανουμε εμεις τωρα. Οι ενοχες συγκρουονται με την τιμωρια και την σωτηρια.Των αλλων.