24 Ιουν 2012

χαλάρωμα το λένε

Chardin's washerwoman

Capital.gr Να διευρύνει την κατηγορία των τίτλων που δέχεται από τις τράπεζες της Ευρωζώνης σε αντάλλαγμα για τα δάνειά της, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μετά τις τροποποιήσεις, η ΕΚΤ θα δέχεται διασφαλισμένους με στεγαστικά δάνεια τίτλους, χρεόγραφα που διασφαλίζονται από δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, δάνεια leasing, καταναλωτικά δάνεια και εμπορικά δάνεια που αξιολογούνται έως και με "ΒΒΒ".
Το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο εκπρόσωπο της Bundesbank, αναφέρει πως η γερμανική τράπεζα επικρίνει τους νέους κανόνες εγγυήσεων της ΕΚΤ...Το βήμα που κάνει η ΕΚΤ θα αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για επιδείνωση του ισολογισμού της τράπεζας, που ήδη βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά μετά και τη διοχέτευση ρευστότητας ύψους άνω του 1 τρισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο και το Φεβρουάριο με στόχο να αποφευχθεί μια πιστωτική κρίση.
 
_______

Τις ισπανικές τράπεζες θα τις πάρουν οι ευρωπαίοι ...την ευρωπαική μετά ποιός θα την πάρει; Kαι μαζί ότι θα τυπώνει...


2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Πάντως, η εικόνα ταιριάζει.

Και αναρωτιέμαι τι θα κάνει η ΕΚΤ αν κάτι στραβώσει... θα παίρνει τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα; Ή θα πάιρνει επιλεκτικά και θα τυπώνει για τα άλλα;

Ζάχαρη είπε...

Και πως θα κανει αποτιμηση.Θα γινει της Αμερικης...