20 Ιουν 2012

γιατί

Η Ελλάδα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, η Ισπανία χρειάζεται πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσει το θέμα της με τις τράπεζες και όχι μόνο, τα PIIGS αντιμετωπίζουν σοβαρές πιστωτικές κρίσεις και bank run, το ευρώ δοκιμάζεται το ίδιο και η Γερμανία, οι ΗΠΑ ίσως θα αντιμετωπίσουν ύφεση, το μοντέλο ανάπτυξης της Κίνας φθάνει στα όρια του, υπάρχει η πιθανότητα πολέμου στην Μέση Ανατολή, και τα λεφτά έχουν λιγοστέψει...Όμως:
So why is the stock market trading as though all’s well?
Is it a case of short-term delusions, leading to later major stock market debacles? If so — is it time to go short? Or does the market know something we don’t? Are the risks outlined above really not so bad? Is the market assuming losses will be paid by the government, so let’s party like it’s 2006? Or could it be that all investments at this stage have poor prospects — so there’s no place to hide?

καλού κακού:
Time for the Fed to Twist and Shout Again  Thus an (operation) twist and an (interest rate) shout.WSJ

How Effective Have Fed Moves Been?




5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

φυσικά και δεν έχω την απάντηση, αλλά μια απλή εξήγηση, είναι ότι θα προτιμηθεί ο πληθωρισμός έναντι της βαθειά ύφεσης, και παραδοσιακά, οι μετοχές outperform τον πληρωρισμό.

Τα δε ομόλογα των μεγάλων οικονομιών μάλον θα διέπονται τωρα δα από flight to quality και προσπάθεια ρευστότητας,παρα τον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός πάλι ελέγχεται από την υφεση και την ζήτηση στο πετρέλαιο... Μυλος

Ζάχαρη είπε...

Germany... Let's Twist Again, ευτυχως φευγει απο επανω μας η ευθυνη της διαλυσης...λιγοτερη πιεση παντα ειναι κατι καλο.

Ζάχαρη είπε...

και

http://www.cnbc.com/id/47883452

undercover gpr είπε...

Νομίζω πως κυρίαρχο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι ποσοτικές χαλαρώσεις οι οποίες κατευθύνονται ολόκληρες στους ομολογιούχους οι οποίοι εξ ορισμού αφού ρευστοποιούν τα ληγμένα ομόλογα πρέπει να επανατοποθετήσουν το ρευστό για να μη χάσουν.Κι απ'ότι φαίνεται η μόνη αγορά που έχει μια κάποια διαφάνεια πλέον είναι μόνο η μετοχική.

Ζάχαρη είπε...

@ undercover gpr
ατα BRICS συνεβη αυτο που λες