19 Ιουν 2012

διεξάγεται αγώνας

Τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει συμφωνία ή εάν οι ηγέτες καταλήξουν σε μία ακόμη μεσοβέζικη λύση; Σε αυτήν την περίπτωση, υποθέτω ότι η Ιταλία και η Ισπανία θα αποχωρήσουν από την ευρωζώνη. Εάν η τραπεζική ενοποίηση είναι προαπαιτούμενο για τη νομισματική ένωση και δούμε ότι είναι πολιτικά μη αποδεκτή, τότε δυστυχώς θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η νομισματική ένωση είναι ανέφικτη. Δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία. Η διάσπαση της ευρωζώνης θα ήταν καταστροφική.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η καλύτερη στιγμή για χρεοκοπία δεν είναι τώρα, αλλά τον επόμενο χρόνο. Η χώρα εξακολουθεί να καταγράφει πρωτογενές έλλειμμα - προ τόκων. Η χρεοκοπία θα είχε μεγαλύτερο νόημα για την Ισπανία, αλλά όχι ακόμη. Θα ήταν ευκολότερη για την Ιταλία, καθώς έχει τεράστιο χρέος, αλλά μικρό έλλειμμα. Με επιτόκιο μεγαλύτερο του 6% και χαμηλή ανταγωνιστικότητα, η Ιταλία δεν μπορεί ταυτόχρονα να παραμένει φερέγγυα και να βρίσκεται εντός ευρωζώνης.
Η Α. Merkel δήλωσε ότι πλέον διεξάγεται αγώνας ανάμεσα στην ευρωζώνη και στις αγορές. Το σχόλιο αυτό δείχνει ότι κατανοεί απολύτως τι συμβαίνει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θέλει, ή μπορεί, να πράξει ό,τι χρειάζεται. Έχω την αίσθηση ότι η όλη συζήτηση περί πολιτικής ενοποίησης είναι μόνο ένα τέχνασμα για να αποσπάσει την προσοχή από την καταστροφική αποτυχία επίλυσης της κρίσης. Wolfgang Münchau

Δεν μ' αρέσει η pop κολτούρα αλλά μιά και μιλάμε για κέντρα εξουσίας αυτή τα εκφράζει καλύτερα
ευρωζώνη
αγορές
Πώ,πώ τι σχετικά που έχουν γίνει όλα...τί να διαλέξει κανείς απο τόσα προιόντα...με ποιόν να πάει και ποιόν να αφήσει...

7 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Δεν ξέρω πωε το εννοεί ότι την ενοχλούν οι αγορές... Και του ...Αδόλφου του έφταιγαν οι αγγλοεβραίοι. Μάλλον την ενοχλεί, ότι δεν δανείζουν οι εβραιομασόνοι την Ισπανία φτηνά, αλλά μάλλον είναι υποκρίτρια, γιατί με την Ισπανία στα τραπεζικα χάλια της, αυτό ευνοέι την Γερμανία. Οι εβραιομασόνοι, επομένως ευνοούν την Γερμανία που σκούζει επιεδή ευνοείται.

Ζάχαρη είπε...

Πρεπει να δωσει πραγματικα λεφτα και να πει ισως την αληθεια σε ανθρωπους που εχουν να δουν αυξηση χρονια.

archaeopteryx είπε...

Ποιός? Η Μέρκελ? Θα αστειεύεσαι...

Να σου πω γιατί αρέσει στον πο__όγερο να βλέπει τσόντες στο VCR σε reverse? Του αρέσει η σκηνή που η εργαζόμενη ελευθερίων ηθών δίνει λεφτά ...πίσω στον πελάτη

katabran είπε...

κι εμένα δε μου αρέσει η pop κουλτούρα!
γι αυτό αναζητώ απάτες να πεισθώ κα ρεμβασμούς να αποταμιεύσω...
και άσχετο, αλλά πώς διάλεξες το "ζάχαρη";

καλησπέρα σου :)

Ζάχαρη είπε...

καλησπερα katabran

Θα σου πω.Υπηρξε ενα μαγαζι(καφε) στην Λαρισα παλια που ειχε συμπεσει με καλη φαση δικια μου. Απο τοτε οταν το σκεφτομουνα μου φαινοτανε ηρεμο και ανεπιτηδευτο στοιχειο.

ακου κατι και απο εμενα αν θες ...

http://www.youtube.com/watch?v=wuQtTT6pr5c&feature=related

δεν θα το προτεινα αλλου :)

katabran είπε...

λοιπόν, σού 'χω νέα, στη γειτονιά μου, στη λάρισα, άνοιξε ένα καφέ που το λένε "ζάχαρη"!

φχαριστώ για το εξαιρετικό μουσικοτεμάχιο!πολύ!

κι αυτό από μένα αν θες
http://www.youtube.com/watch_popup?v=jJrzIdDUfT4&vq=medium

δεν το 'χω προτείνει αλλού!
καλημέρα σου!

Ζάχαρη είπε...

Σοβαρα; Μετα απο καπου 25 χρονια...δλδ ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν;
Τωρα ειμαι πιο...διπλα :)

Ευχαριστω για το βιντεο πολυ καλο.Η ιστορια της υπαρξης μας σε μια αναγνωση.Αρα υπαρχει ελπιδα. Αφηνω την απελπισια, χορτασαμε.