14 Ιουν 2012

υπάρχει απόκλιση, αλλά...

Aυτή την στιγμή η απόκλιση στην βιομηχανική παραγωγή ανάμεσα στην Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι έντονη. Η γερμανική παραγωγή είναι 10% πάνω απο τα επίπεδα του 2005 ενω η περιοχή της ευρωζώνης εκτός Γερμανίας  είναι 8% κάτω αντίστοιχα.18 μονάδες...(economonitor)


 ___________
Παρ'όλη αυτή την απόκλιση η Pimco δεν είναι τόσο άνετη με την Γερμανία WSJ: Whither Bunds or Wither Bunds?...ακούστηκε οτι 'ανησυχεί' με αφορμή τους φόβους για την ζώνη του ευρώ.


8 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

αυτή την εικόνα θα στην κλέψω να την βάλω στα "20 χρόνια βαρεμάρας"... Μαζί με τα ισοζυγια συναλλαγών...

Ζάχαρη είπε...

Η Pimco ομως...πρώτα ο Ρουμπινι τώρα αυτοί.

archaeopteryx είπε...

Η Πιμκο είναι διαχειρίστρια των χρηματων των πελατών της. Απλοί άνθρωποι που νομίζουν ότι αποταμίευσαν για την σύνταξή τους.

Το ότι η Πιμκο ανήκει στην Αλλιάνς είναι δευτερύον. Αν ο τόπος βοά γι ακάτι και η Πιμκο σφυρίζει κλέφτικα, ο κύριος Πϊμκο θα έχει τύχη του Μάντοφ. Η διαφορά σε εκείνη την χώρα είναι ότι τα πρόβατα έχουν δικαιώματα και η δικαιοσύνη συνήθως υπερασπίζεται και τα πρόβατα.

archaeopteryx είπε...

Η Πιμκο (αν δεις κατά καιρούς τι λέει -- στο www.realclermarkets.com και αλλού) λέει οτι η Ευρώπη ψιλοπάει για ψιλοδιάλυση. Αφού και εμείς λέμε ότι βολεύει τους Γερμανούς, εν μέρει, κάποια ψιλοδιάλυση. Κουτουρού λέει και κάνει αυτά που κάνει ο Σόϊμπλε? Δεν νομίζω.

Ζάχαρη είπε...

Τωρα ομως αποφασιζει να πουλησει γερμανικα ομολογα.Ειναι ενα σημειο οσο αφορα την δικη μας υποθεση.

archaeopteryx είπε...

εγώ. είμαι γενικά απαισιόδοξος για την δική μας υπόθεση. Δηλαδή το τι θα κάνει ή δεν θα κανει, πλέον, η Γερμανία, σχδόν δεν μας αφορά. Αυτό που ΔΕΝ θα κάνει (και μας αφορά) είναι να διαγράψουν τα 300 (αυτοί και οι Γάλλοι) και να χαρίσουν και 50 για κεφάλαιο κίνησης. Νευριάζω γιατί αμφιβάλω εάν καν το ζητήσαμε ποτέ. Αλλά αν κρίνω από την δουλοπρέπεια των άχρηστων που παριστάνουν τους πολιτικούς (και των ευρωλιγούρηδων που είναι από πίσω -- ναι, οι ίδιοι διαπλεκόμενοι που κάποτε ενοχλούσαν και την ΝΔ)) σε πολύ πιο ασήμαντα θέματα, τι κάθομαι και περιμένω... Μπεεε θα κάνω και εγώ σε λίγο. Ή πως κάπου έγραψες εσύ ή άλλος "μας την έχουν στημένη" γιατί ξέρουν τι γοιουσουφάκια και γυμνοσάλιαγκες είμαστε.

Ζάχαρη είπε...

Οντως το προβλημα δεν θα το λυσει η Γερμανια αλλωστε η κυριαρχια της ειναι σχετικη. Απλως γινεται αναφορα στην Γερμανια συνεχεια γιατι εκει εξηγειται το προβλημα στα δημοσιονομικα που εχει η ευρωζωνη.

Μας την ειχανε στημενη οι δικοι μας πρωτιστως ,και αυτο ειναι δικη μας ευθυνη.
Μακαρι ολη αυτη η ψυχραμια που δειχνει ο κοσμος να ειναι πραγματικη και να μην ειναι αδυναμια.Κοιταζα μια ταινιουλα στον Ρακο -casus belli ενα φιλμ ενος παιδιου της νεας γενιας .
Σκεφτομαι λοιπον οτι τωρα δεν εχουμε να κανουμε με πεινα, εχουμε να κανουμε και με εξαρτηση.Πολυπλοκη κατασταση...

archaeopteryx είπε...

Χειρότερο! Και πείνα και εξάρτηση. Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν θα έρχεται με δέματα από την ...Αμερική όπως το 50, αλλά με προσφορές ή κουπόνια από το Lidl