10 Ιουν 2012

διάσωση...

...Spain’s Rescate (“Rescue”) (via Wall Street Examiner) Spain’s bank rescue news is out,  and the obfuscation is very high, as usual. The rescate (rescue) amount offered is 100 bn euros, a mere two and a half times last week’s estimate.  This tells us the Spanish banks are under-capitalized by at least 100 bn euros. That’s positive? We already…


*H Ισπανία θα δανειστεί τελικά χρήματα μέσω του ΕFSF και του ESM. Για να μην χάσει το 3Α ο EFSF, θα πρέπει η Ισπανία να αποχωρήσει, και το μερίδιο της να αντικατασταθεί απο τα υπόλοιπα κράτη πολλά απο τα οποία ( Ιταλία,Βέλγιο ) είναι ήδη σε άσχημη θέση. Η φερεγγυότητα τους θα εξασθενήσει.Oι Φιλλανδοί ήδη ζητούν εγγυήσεις.Οι Γερμανοί θα πρέπει να ζητήσουν απο τους πολίτες τους ξανά χρήματα. Πιθανή είναι η συμμετοχή των ΗΠΑ καθώς το ΔΝΤ δεν ειδικεύεται στα θέματα τραπεζών. Πέρα απο αυτό η Ισπανία δεν θα έχει τον έλεγχο των τραπεζών upd  άρα και της ανάπτυξης ,θα δυσκολευτεί να 'γυρίσει' το όποιο χρέος της μιας και τα spreads θα ανέβουν,ιδίως απέναντι σε ένα αυξημένο χρέος που δεν συνοδεύεται απο μέτρα.. Βέβαια δεν τους ζητάνε να πάρουν μέτρα αλλα όταν αρχίσουν τα ελλείμματα να τρέχουν αυτό θα σημαίνει πως μπορεί η απουσία συγκεκριμένων ορίων να οδηγεί στο να μην υπάρχουν όρια. Και βέβαια η χώρα χρειάζεται οπωσδήποτε χρήματα για τις ανήσυχες επαρχίες της. Ο αρχικός λόγος της δημιουργίας της ΕΕ για ειρήνη και πολιτική ισορροπία ...(λέμε τώρα)  οδεύει στην ανυπαρξία.
 Ο Sober έχει μια ματιά για τα υπόλοιπα που αφορούν το euro.

*Αύξηση του ισπανικού χρέους,είναι η σωστή λέξη.

10 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

λίγο άσχετο με την κατάσταση, αλλά σχετικό με τον δικό μου καημό. Μέσα σε αυτόν το γενικό χαμό, βγήκε το συνδικαλιστικό όργανο των αιολικών, του αιολικού λόμπυ και είπε χτές προχτές, να επιδοτηθούν οι αιολικοί (αυτοί οι ίδιοι που η ΕΕ ΄σχεδόν επίσημα λέει να πάψουν να επιδοτούνται, αυτοί οι ίδιοι που η Τρόϊκα και το ΔΝΤ λένε να πάψουν να επιδοτούνται) και είπαν "να επιδοτηθούμε από τον EFSF!!!!

Κόβεις φλέβες, πετάς πέτρες, ή θεωρείς πια ότι πάει τρελάθηκαν?

Το θράσος δεν έχει όρια. Με αποδεδειγμένη την ασχετότητά τους στο να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες.

Συγγνώμη για την ...προπαγάνδα (αλλά είδα EFSF...)

HollowSky είπε...

Πολύ εύστοχες επισημάνσεις! Με την ευκαιρία, παρακολουθώ από καιρό τις αναρτήσεις σας και τις βρίσκω καίριες και πολύ χρήσιμες για όποιον θέλει να δει σφαιρικά την κατάσταση. Συγχαρητήρια!

Ζάχαρη είπε...

@αρχαιοπτερυγα
λεφτα δεν υπαρχουν.

Ζάχαρη είπε...

@ HollowSky

καλωσορισατε και ευχαριστω για τα καλα λογια...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλησπέρα.
Το έγραψα και στον Αρχαίο, αλλά θέλω και την δική σου άποψη.
Αφήνουν τα κράτη και σώζουν τις τράπεζες;
Τι επακολουθεί;

Ζάχαρη είπε...

@ νοων...νοειτω καλησπερα.

Παντα τις τραπεζες σωζανε.Για να μην πληρωσουν ζημιες. Αντιμετωπιζουνε το ζητημα απο την πλευρα της ρευστοτητας και οχι της φερεγγυοτητας.Ακολουθει αλλος ενας φαυλος κυκλος...θα ανεβασω το βραδυ ενα ξενο αρθρο σχετικα.
Πιο λαθος σημα δεν μπορουσανε να δωσουνε, οτι αυξανουν το χρεος και ...χωρις μετρα.
Στου αρχαιοπτερυγα διαβασα ενα ανωνυμο σχολιο νομιζω που τους χαρακτηριζε ...'αστογιαργοτερα' τους βορειοευρωπαιους.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Σαφέστατα και αυτό κάνανε πάντα, αλλά τώρα σώζουν τα χρήματά τους με τα "χρήματά" μας (που δεν έχουμε), αλλά πρέπει να τα βρούμε σε βάθος χρόνου.
Φαύλος κύκλος ή κεντρική διαχείριση;

Ο νοών...νοείτω είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ζάχαρη είπε...

Μπορει και τα δυο...
Απο οσο φανταζομαι το ενδιαφερον του κεφαλαιου ειναι και αλλου εστιασμενο.
Πρεπει να γινεται καποια 'γιορτη' πχ
http://www.cnbc.com/id/47718038

αλλα αν υπηρχε κατι κεντρικο δεν θα υπηρχε και αποτελεσμα;
Εδω βλεπουμε να βολοδερνουν να πεφτει η ζητηση παντου και να πανε για παγκοσμια υφεση. Αν δεν δουνε τι θα κανουν με τα παραγωγα...

Ζάχαρη είπε...

http://ftalphaville.ft.com/blog/2012/06/11/1035941/four-questions-and-a-subordination/