8 Ιουν 2012

Νέο ρεκόρ

Στο 21,9% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2012, έναντι 15,7% το Μάρτιο του 2011 και 21,4% το Φεβρουάριο του 2012. Σε σχέση με τον ίδιο περυσινό μήνα, η ανεργία αυξήθηκε κατά 40%!!! Η βία έχει πολλές μορφές.

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Αν τώρα κάνει κανείς και λίγη αριθμητική, θα τον πιασει πανικός. Τα παραπανω γραφήματα έχουν

1) ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει και όταν το πάρουν χαμπάρι, δεν θα τους αρέσει καθόλου

2) ανθρωπους που μεγάλωσαν με προσδοκίες που δεν θα εκπληρωθούν και δεν ξέρουν και από εναλλακτικές, το βλέπουν και δεν ξέρουν τι να κάνουν

3) ανθρώπους που νόμιζαν ότι τα πράγματα ήταν σταθερά και προβλέψιμα και ότι το αύριο έχει κάποια σχέση με το χτες

4) ανθρώπους που νόμιζαν ότι είναι τακτοποιημένοι και ότι είχαν και σύνταξη, ή λεφτά στην πάντα και ότι κάπως είχαν φροντίσει το "μέλλον" με βάση αστικά ή μικροαστικά κριτήρια

Μερικοί από τους παραπάνω, σε κάθε ομάδα, έχουν ήδη αντιληφθεί το "αδιέξοδο" όπου η λέξη δεν απεικονίζει επαρκώς τι πραγματικά σημαίνει αδιέξοδο. Αλλά η ειδησεογραφία μας δίνει δείγματα. Μερικοί το χειρίζονται ορθολογικά, αλλά όλο και περισσότερο, η λογική δεν θα είναι λύση σε αδιέξοδα.

Πίσω από τα γραφήματα έχει και θα έχει αυτό που λέμε "τραγωδίες" που υπερβαίνουν την ψύχραιμη ή στατιστική αντιμετώπιση. Η δε ψύχραιμη αντιμετώπιση, ή ανάλυση, ή οι χειρισμοί τα τελευταία 2-3 χρόνια, δεν οδηγούν σε αναγκαστικά αίσιο αποτέλεσμα (αλλά ακι αυτό είναι θέμα προσδοκιών, και προσαρμογής. Κάτι για τοοποίο μετά από χρόνια θα γράφονται "αναλύσεις" και ιστορίες, αλλά τώρα είναι στο "μεταβατικό" και θα είναι πολύ δυσάρεστο.

Η βία εχει πράγματι πολλές πτυχές και η ανθρώπινα αντίδραση στην βία επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Η βία είναι μπαστούνι με δυό άκρες.

Ζάχαρη είπε...

@ αρχαιοπτερυγα
αυτοι που δεν το εχουν παρει χαμπαρι ειναι οι περισσοτεροι.

@ανωνυμε
Ενα θα πω: ΤΩΡΑ ανακαλυψανε την βία...