26 Μαΐ 2012

noblesse oblige

It's payback time: don't expect sympathy – Lagarde to Greeks   *τα σχόλια των Βρετανών που ακολουθούν είναι ενδεικτικά

'Νoblesse oblige' λέγεται, δεν μπορεί να το αγνοεί η διευθύντρια, αλλά  'έχει μονίμως στο μυαλό της τα παιδιά στο Νίγηρα'  αφού σε εμάς ξεπούλησε πλέον. 'Αλλωστε οι χώρες των BRICS που προσπαθεί να ικανοποιήσει το IMF,  έχουν άλλο προσανατολισμό στο εξής και δεν επιθυμούν το ταμείο να συνεχίσει με την Ελλάδα.
Παρακάτω ένα βίντεο με αφρικανικές σκέψεις για την θλίψη της κ Λαγκάρντ.


Η Αφρική, το ΔΝΤ και το διεθνές καρτέλ των καλών προθέσεων
 

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Το λυπηρό ή παράδοξο είναι ότι δεν υπάρχει, πράγματι, σενάριο, που να παρακάμπτει την πραγματικότητα ότι έχουν χαθεί πολλά λεφτά, και δικά μας λεφτά, και για να το πω απλά, δεν είμαστε πια ασφαλισμένοι, ούτε θα έχουμε όλοι θέρμανση, ή ακόμα πιο απλά, είμαστε πιο φτωχοί, στην πράξη, από ότι το 1970, για να μην πω και το 1960 αφού το 70 είχαμε βιομηχανιούλες, και περισσότερο κόσμο σε ναυτιλία, και και και, που τώρα ΔΕΝ υπάρχουν.

Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχουν και ΠΟΙΟΣ έχει κερδίσει από αυτό. Τίποτα δεν αναιρεί την βίαιη -- αναγκαστικά μετά 2,5 χρόνια μακακίας -- προσαρμογή προς τα κάτω, και τις απρόβλεπτες εξελίξεις.

Το περαιτέρω ερωτημα είναι γιατί να χρωστάω λεφτά που με λάδωσαν ή με εκ΄βιασαν για να δανειστω. Και δεν το βλέπω σαν συνώμοσία τραπεζών και τέτοια, βλέπω το απλοϊκό παράδειγμα της ενέργειας. Μας φόρεσαν την Γερμανοταγάρω και τον μικρό Γερμανοτσολιά, στην ουσία να μας οδγηγήσουν σε ενεργειακή φτωχεια, αλλά Πράσινες "Ευρωπαϊκές" εισαγωγές.

Αυτό το λέω adding insult to injury.

Ζάχαρη είπε...

Μου φαινεται οτι σε πολυ λιγο δεν θα υπαρχουν αλλα διλημματα αλλα μια πραγματικοτητα για ολη την Ευρωπη.

Θα γινει η Αφρικη καταπρασινη...(Το τι βρισιμο ακουει η Λαγκαρντ στο φαιησμπουκ δεν λεγεται.Λες και αυτη αποφασιζει...Θα αφησει η Κινα το υποσαχαριο ελδοραδο να τσακωνεται με εμας).

Ανώνυμος είπε...

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/may/29/greece-sympathy-imf-niger