25 Μαΐ 2012

multiple

Λαγκάρντ :  μπορούμε να το κάνουμε με πολλαπλούς τρόπους

That is why the IMF thinks two alternatives could prove more politically palatable, saying they “preserve the existing status quo” and are currently compatible with the EU treaty’s non-bailout provisions. One option is for joint guarantees for euro-zone sovereign debt above 60% of gross domestic product. That idea, called the European Redemption Pact by its creators, the German Council of Economic Experts, would likely require more collateral from member countries.
Another option is for Europe to issue euro bills for up to 10% of the euro zone’s GDP. The idea of debt with short-term debt maturities of less than a year could address Berlin’s worries about budget profligacy.

σημ  και πολλαπλούς τρόπους , και λύτρωση...

6 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

από τα λίγα που ξέρω για μποντς ή γιουρομποντς, και τα λιγότερα που έχω καταλάβει για Γερμανούς, τα μποντς είναι (α) εξαιρετικό κόλπο να επιβληθεί ντε φακτο διακυβέρνηση (ή καπέλωμα) και (β) οι Γερμανοί (ή όποιοι) θα πούν το "ναι" μόνο εάν τα use of proceeds είναι για αγορά δικών τους γκάτζετς.

Αρα στην πράξη είναι προσπάθεια νέας πηγής ρευστότητας (από το "κοινό") με ίδιους σκοπούς που πετύχαινε η ρευστοτητα από τράπεζες.

Δεδομένης της απόλυτης αλεργίας που έχουν δείξει οι Ευρωτράπεζες (και οι Ελληνικές) για πραγματικό securitization, θα είναι προσπάθεια περάσματος επισφαλειών σε τρίτους (Σκωτσέζες χήρες, οδοντογιατρούς, και τίποτα πλούσιους του Zug). Securitization με collateral είναι λίγο ...νόθο.

Σε απόλυτα θεωρητικό επίπεδο, η δημιουργία "αγοράς" είναι γενικά ευχής έργον. Οι Ευρωπαίοι τις μισούν τις αγορές, γιατί ελέγχονται από προσφορά-ζήτηση και όχι από Κεντρικό Σχεδιασμό. Το τι είναι καλύτερο είναι πλέον ...θρησκευτική επιλογή

Οόοολη η κουβέντα για γιουρομποντς που διεξάγεται σήμερα είναι ένα πολλαπλό παιχνίδι με διαφορετικές σκοπιμότητες, πολλαπλά πιθανά θύματα και προσκρούει στο βασικό ευρω-πρόβλημα: Δεν ισχύει και μάλλον δεν μπορεί να ισχύσει το e pluribus unum παρά μόνο με συνθήκες βίας και καταναγκασμού (νομίζω).

nikos είπε...

μεγάλο χαστούκι της επιστημονικής κοινότητας στην διαπλοκή
Απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου σχετικά με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Βόρεια Χαλκιδική.
http://attikanea.blogspot.com/2012/05/blog-post_4561.html ήμουνα και εγώ εκεί

Ζάχαρη είπε...

Μπραβο @Νικο

Ζάχαρη είπε...

Ετσι πρεπει να ειναι @ Αρχαιε οπως τα λες. Κατ'αρχην τα ευορομποντ προυποθετουν περασμα μερους εξουσιας στο κεντρο και βεβαια ειναι αδικος επιμερισμος του ρισκου αρα και του κοστους.Η Γερμανια εχει δικιο.
Σαν δικλειδα ασφαλειας στην χυτρα μου φαινεται.Καθε φορα που ανεβαινει ο ατμος τα χρησιμουποιουν.
Αλλα το νδτ ομως ε; Ετοιμο να παρει μερος στο πανηγυρι.

Δεν καταλαβαινω το παιχνιδι του Ομπαμα.Κοντα μεν αλλα ...τοσο,οσο.
Παντως απο δηλωσεις εκπροσωπου του χθες βγαινει συμπερασμα οτι εχουν μια σχεδον ...πατρικη σταση απεναντι μας.

archaeopteryx είπε...

ο Ομπάμας έχει εκλογές, και, εκεί, "it's the economy stupid". Εξ άλλου ο Ομπάμας είναι κάτι σαν τον ΓΑΠ, "Δημοκρατικός" με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, Πρασινοκάνθαρος, και ευαγγελιστής του other's people money. Εξ άλλου τι να πει;

Δεν είναι "καλό" να βγούμε από το ευρώ, αλλά αυτό θα είναι (ίσως αναπόφευκτη) συνέπεια, και όχι αυτοσκοπός.

Η απλοϊκή θεωρία (ή επιθυμία) είναι ότι προτιμώ την Ωκεανία από την Ευρασία. Είναι γεννετικό. Μου αρέσει ή έννοια της θάλασσας, και με πιάνει ...αγοραφοβία σε ανοιχτές πεδιάδες με Τατάρους να προελαύνουν χαχαχάααχαα!

Ζάχαρη είπε...

Μα δεν ανηκουμε στην Δυση ,η Δυση μας ανηκει :)