16 Μαΐ 2012

the boom


Καταθέσεις ιδιωτικού τομέα (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) στην Ελλάδα. Η πιστωτική επέκταση βοήθησε και οι καταθέσεις αυξήθηκαν από 80 δισεκατομμύρια σχεδόν σε περίπου 240 δισ. ευρώ σε δέκα χρόνια .Απο το 2008, οι καταθέσεις έχουν μειωθεί σε περίπου 160 δισ. ευρώ και η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες επιταχύνθηκε μετά ελληνικές εκλογές. Φαίνεται πού άρχισε άρα και πως μπορεί να συνεχιστεί.

Scott Barber
* Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες.
*και η... ηρεμία του κόσμου

και κάτι για την απειλη του bank run και το  chicken game εδώ

9 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Μοιάζει με 1981...

Ζάχαρη είπε...

Αρχαιοπτερυγα καλησπέρα! Θα ήθελαν !τοτε μερικοί.ηταν νηστικοί και κάποιοι χορτατοι τώρα πεινάνε ολοι
Α! Το 1981 βρεθηκαν λεφτα

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3008643&nid=1502105

Έχει δίκιο ο Αρχαίος.Θα φορολογήσουν και τις ζημιές!!!Δεν ξέρω βέβαια τί θα πούνε για τα δικά τους μαγαζιά.

archaeopteryx είπε...

Ποιος Γιαννης Μηλιός είναι αυτός; Αυτός που ήταν στο ΑΚΕΠ; Λίγο προς το "bizarre"

Στα χάλια που είμαστε εάν δεν μηδενίσουν τον φόρο σε εταιρίες (και να διαχωρίσουμε τις πραγματικές από τις μαϊμούδες) δεν θα βρίσκει ο Γιάννης Μηλιός ούτε αποφάγια στα σκουπίδια.

Αλλά σχεδόν είναι καλό που λέγονται τέτοια πράγματα, γιατί και ο Σύριζα, αν δει ότι γίνεται πλειοψηφικό κόμμα, θα είναι πλειοψηφία σε έρημη χώρα.

Κι αν κανείς ξέρει τον Γιαννη Μηλιό, να του πει να πάει να δει πχ. το ....εργοστάσιο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, το Πέραμα, τον Σκαραμαγκά, την Πιρέλι, κλπ

Ζάχαρη έχεις δίκιο στο ότι υπήρχε τάξη "παρατημένων" που όμως ταϊστηκε με δανεικά, και σε μερικές περιπτώσεις κλεμμένα (τότε).

Ωστόσο το έρμο το κεφάλαιο, ότι χρώμα κι αν έχει, έχει ποδαράκια και ταξιδεύει (και καλά κάνει). Για αυτό, πχ στην πρόταση Γλέζου περί εσωτερικού δανεισμού λέω "ναι" με την προϋπόθεση να είναι προϊόν ελέυθερης συναλλαγής. Αν το πάνε καταναγκαστικά, θα ειπράξουν (δεν μπορώ να πώ). Το 1981, υπήρχε ξύγκι και παραγωγικός ιστός στους "δεξιούς". Τώρα οι περισσότεροι "δεξιοί" είναι κρατικοδίαιτοι, και το ξύγκι είναι η φτώχεια των υπόλοιπων. Άρα...

Νικολας Περιστερης είπε...

Καλημερα

εχω μια ενσταση στο διαγραμματακι, μιλαει για οτι υπαρχει στις ελληνικες τραπεζες αλλα αν υπολογισουμε και τα περιπου 70-80 δις που μετοικησαν προκυπτει αλλη κατασταση. Με εξυπνες ενεργειες και αν ξεπερασουμε τα παλουκια και τον Μηλιο με το διακριτικο σκουλαρικακι-αποφοιτο του Κολλεγιου ισως προκυπτουν πιο αισιοδοξα πραγματα μιας και εχουμε μικρη μειωση των καταθεσεων που να οφειλεται σε αναλωση καταθεσεων.Βεβαια στο χαος που βασιλευει αυτη την εποχη ελλειπει το καθαρο μυαλο, αλλα καποια στιγμη θα επανακαμψει.Αν επιστρεψουν τα 50 δις τοτε κατι αλλο θα δουμε , οψομεθα,ελπιζουμε για να μην απελπιζουμε την ζωη μας

Ζάχαρη είπε...

@ αρχαιοπτερυγα
Μα αν ηταν ελευθερη η περιπτωση του εσωτερικου δανεισμου ποιος θα ελεγε οχι. Αχ,χωρις λεφτα δεν κανεις πολιτικη στην Ελλαδα. Το να χαρισεις τα χρεη ειναι ενα πραγμα ,το να ζητας μετα λεφτα απο τους χρεοκοπημενους ειναι ενα αλλο.

Ζάχαρη είπε...

@Νικολα καλημερα

Ας προτεινουν οτι θελουν και οσοι το θελουν.Θα πρεπει ομως να ειναι ξεκαθαροι και ειλικρινεις αυτη τη φορα.Και να λενε τα πραγματα με το ονομα τους.Και να βγαλουν και να καποιον που να ξερει τι λεει.Το καθαρο μυαλο ειναι προυποθεση πια.

Νικολας Περιστερης είπε...

Σημερα στο φατσομπουκι ειπα διαφορα σεναρια περι δραχμης και διαφημιστων της
αν θες δεστα

Ζάχαρη είπε...

@ σε παρακολουθω...