28 Μαΐ 2012

λάθος συγκρίσεις

Europe Is Fighting the Wrong Battles Again  "...People are comparing it to other defaults and currency devaluations.  They are wrong.  Greece is now unique in that almost all of the debt is owed to institutions that normally step in after devaluation."


(Είναι επίσης μοναδική στο ότι αφήνει μια νομισματική ένωση που είναι ήδη εύθραυστη.Στο καίριο ζήτημα της ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας ειδικά, περιγράφει η πιο πάνω ανάλυση: Σε μια έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ,η ΕΚΤ δεν πρόκειται βέβαια να πάρει πίσω τα λεφτά της. Η ΕΚΤ θα πρέπει ή να τυπώσει για να αναπληρώσει τις απώλειες -πράγμα που είναι στην διάθεση της Γερμανίας- ή να ζητήσει απο τα μέλη της - που όμως έχουν ήδη προβλήματα- ή να πουλήσει τα ομόλογα του EFSF είτε στο κόστος είτε άρτιο και να γράει αυτός την απώλεια. Έτσι όμως ο μηχανισμός  μετάδοσης ενεργοποιείται. Για πρώτη φορά, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός θα είναι απλώς ένας μηχανισμός μεταβίβασης των ζημιών. Και οι εγγυήσεις που δίνανε μέχρι τώρα δεν θα μπορούν να δωθούν ξανά).

Will Europe force Greece out thinking they have a plan that fails miserably and  sparks the miserable series of consequences I’ve outlined?  Sadly, yes.

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

300 που θα διέγραφαν

+50 που θα έδιναν για ενδιάμεση ρευστότητα (με μόνο μπαμπούλα να μην φαγωθούν σε καραμέλες, φρεγάτες και αιολικοφωτοβολταϊκά.

300+50=350

Η ζημιά που λένε ότι θα πάθουν, 1000

1000-350=650

Γιατί δεν το κάνουν;

(α) προηγούμενο. Χαλάει την πιάτσα
(β) μερικοί άλλοι (ίσως και οι ίδιοι) ίσως βολέυονται
(γ) νοοτροπία εκκαθαριστή (ψάχνει για κρυμένα λεφτά πριν αφήσει το πτώμα)
(δ) είναι "ευρωπαίοι", κοινώς χέστες by committee.
(ε) ο πειρατής δεν επιστρεφει λεία
κλπ κλπ

Ζάχαρη είπε...

If Greece doesn't leave the euro or go through with a strategic default then that would take a lot of pressure off of the financial markets and particularly the financial industry. Big banks like Goldman Sachs (GS), Morgan Stanley (MS), Citigroup, (C), Bank of America (BAC), and J.P. Morgan/Chase (JPM) will be the major beneficiaries of acceptance of the original package or a renegotiated bailout package.

http://seekingalpha.com/article/620721-why-greece-is-not-leaving-the-euro-regardless-of-the-outcome-of-the-vote?source=feed

archaeopteryx είπε...

ναι, το έχω εμπεδώσει, και εγώ μαζί τους είμαι. Αλλά η Ελλάδα ή οι τα 10.000.000, τι χρωστάνε (πεά από €20.000 ο καθένας που προέκυψε επειδή ο Λαλιώτης έκανε έργα πνοής και εάν σωρό άλλοι μασκαράδες έβγαλαν λίγα φράγκα στην πάντα από την άσκηση;

Είμαι 100% υπέρ της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η ζημιά να είναι αυτού που μας πούλησε τα καλούδια. Είτε είναι Γαλλικές εταιρίες είτε Γερμανικές είτε Ισπανικές. Να έρθουν να πάρουν την Γέφυρα, και το ΟΑΚΑ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και όοοολες τις συσκευές Miele. Και Cayenne δίνω. Και Άουντι Κιου σέβεν δίνω.

Η ζημιά είναι αυτών που την ξεκίνησαν. Οι τραπεζες είναι μόνο διαμεσολαβητές (με το αζημίωτο)

Ζάχαρη είπε...

Ετσι και αλλιως απο καπου θα το παθουν πως να γλυτωσουν;
Θελουν να ανακεφαλοποιησουν την Μπανκια με λεφτα που θα παρει η Ισπανια δινοντας εγγυησεις στην ΕΚΤ.Η Ισπανια!
Παει η ΕΚΤ πανε και αυτοι...

Ανώνυμος είπε...

Στίς 20 Αυγούστου η ΕΚΤ πρέπει να πληρωθεί το ομόλογο των 3,13 δισ. που βρίσκεται και στα χέρια της.
Τότε θα γίνει το μεγάλο test.