13 Μαΐ 2012

απο μετατροπή

μερικές εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας:

τουλάχιστον μισό τρισεκατομμύριο ευρώ του χρέους σε άλλες χώρες θα γίνει ξαφνικά εκφρασμένο σε δραχμές συν ο πληθωρισμός αργότερα, μετά απο μια έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη. Με την τρέχουσα ύφεση της, πρόκειται για πολύ ακριβή λύση και η ευρωζώνη θα πιεστεί. Sober Look: Greek exit would convert over half a trillion  και  εδώ και εδώ

Το χρηματικό τουλάχιστο κόστος πιστεύουν οτι θα το αντιμετωπίσουν ή έτσι λένε. Υπάρχουν φυσικά και άλλα νέα  που περιγράφουν πιο ρεαλιστικές καταστάσεις (μικρότερα επιτόκια σε μικρότερο χρόνο αποπληρωμής ας πούμε).

σημ. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται ακριβώς να συμβεί μετά απο μια έξοδο. Η Αυστρία  πχ δεν είναι τόσο άνετη μαζί μας όντας εκετεθειμένη στις ανατολικές χώρες και χωρίς 3Α. Και κάποιοι σχολιάσανε πώς απο εκεί το κακό θα περάσει και τον Ατλαντικό.
Δεν υπάρχουν πιά αριστεροί και δεξιοί, υπάρχουν κάποιοι που φεύγουν και κάποιοι που έρχονται, και κανένας που να μπορεί να πεί την σωστή λέξη  (όχι να κάνει  την σωστή κυβίστηση) την κατάλληλη στιγμή. Ούτε πιο νωρίς, ούτε πιό αργά.

4 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...

Το να μετατραπει η χωρα σε Σοβιετια και μαλιστα διευθυνομενη υπο αριστεριστων-πρακτορισκων κλπ θαταν το απολυτο σεναριο.Ειναι αδιανοητος ο πονος που θα προκληθει, τα τρεχοντα βασανα θαναι ενα τιποτε.
Με δεδομενο οτι οι Σαμαρας/Βενιζελος δεν εχουν κανενα χαρτι στα χερια τους ο κρισιμος παικτης ειναι ο Κουβελης.Αν ζουσε ο Κυρκος η απαντηση θαταν γνωστη, καποιοι ηδη ειναι ετοιμοι,αλλα οχι ο Φωτης.Το σχημα θαχε καποιες ελπιδες αν η Τροικα εδινε 3-4 χρονια και σαφως περισσοτερα πολυ περισσοτερα εφοδια στον πολεμο που οι εδω δεν μπορουν να αρχισουν καν και λεγεται αναπτυξη.Μια σαφης δηλωση εκ μερους της Τροικας σε αυτα τα σημεια θα ελυνε τον κομπο του Φωτη αλλα αυτοι εχουν επιλεξει την αναμονη και τις δηλωσεις.Απο την αλλη ο Holland δεν προκειται να δειξει απεναντι μας περαν των δηλωσεων κατι αλλο,θελει χρονο η αλλαγη μιας πολιτικης που εχει επιβληθει πανευρωπαικα.Να θυμισω οτι η εφαρμογη του μνημονιου εγινε απο μια κυβερνηση πασοκ με 22-28% (με φιλομνημονιακους) ως προθεση ψηφου , τωρα θα εχουμε περι το 35-38% (υπολογιζω απωλειες και μανο/ντορα/τζημερο)να κατεχει η νεα κυβερνηση!!! Αλλα ο φοβος τους ειναι τι θα εισπραξουν σε 3 χρονια, αλλα 3 χρονια σε τετοιες συνθηκες ειναι αιωνιοτητα.Συνεπως η απαντηση ειναι τωρα οχι μετα απο ενα μηνα διοτι τοτε
1. θα εχουμε μια αντεπιθεση της ΝΔ ,εκτιμω οτι θα συσπειρωθουν ολες οι δυναμεις αναγκαστικα λογω της φυσεως των καταστασεων
2. το πασοκ θα χασει ενα 20% ακομη
3. ο συριζα θα ανελθει το μεγιστο ενα 4-5%
4) Δημαρ σε επιπεδα 4%
Συνεπως θαμαστε στα ιδια πλαισια , ενα μηνα πιο μετα και κυριως με ελαχιστες δυνατοτητες λογω ταμειου αρα και πιο αδυναμη διαπραγματευση με Τροικα.
Τι θα γινει στην πραγματικοτητα, φανταζομαι μια απο τις συνηθεις γυριστες, αλλα με επιβαρυνση σε οικονομικο πεδιο παρα πολυ μεγαλη.
Καποιοι παιζουν χοντρα με τη Δραχμη, πολυ χοντρα και καθολου τυχαια η στηριξη της "Αυριανης".
Δεν εξεταζω το σεναριο δραχμη διοτι απλα ενα απολυτως ανικανο συστημα δεν μπορει να το φερει σε περας .. τουλαχιστον τωρα υπαρχουν οι τροικανοι που πιεζουν σε καποιες φασεις -ελεγχουν αρα δεν ειμαστε χυμα, στην αλλη περιπτωση θα γινουμε το απολυτο μη κρατος.
Η αισχροτητα του Δραγασακη οτι αυριο θα στειλουμε ανθρωπους μας να μαθουμε σε τι κατασταση ειμαστε οικονομικη και η σιωπη Τσακαλωτου μετα την ενημερωση ειναι η ουσια της πολιτικης αλητειας τους.
Δεν φανταζονται τι θα σημαινει η δραχμοποιηση της οικονομιας μας, αλλο θεμα ειναι να εχεις προετοιμαστει για την εξοδο γιατι σε συμφερει και αλλο να οδηγηθεις με διαλυμενη οικονομια.

Ζάχαρη είπε...

@ Ν.Περιστέρη καλημερα

Τοσοι πολλοι και τοσο 'λιγοι'...και τοσο αργα.

Συμφωνω με την προετοιμασια, ειναι τελειως ανικανοι.

Ζάχαρη είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1498249

ο Νταλαρα ψηφισε νωριτερα

Νικολας Περιστερης είπε...

Ο τεως Ανεστιος ειμαι

πολυ καλημερα