8 Μαΐ 2012

...νέα φάση

Υποτίθεται οτι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρει πιά, αλλά  η  Credit Agricole για παράδειγμα το βιώνει αυτό διαφορετικά.

σημ.ψυχανάλυση και λογιστική, και περιγράφει ο μλπόγκερ The Reformed Broker: Υπάρχει μια ψυχολογική διαταραχή, που μοιάζει με τη νέα κατάσταση της Ευρώπης.Ονομάζεται Somatoparaphrenia ...Από τη Wikipedia:" Somatoparaphrenia είναι ένας τύπος ψευδαίσθησης όπου κάποιος αρνείται την ύπαρξη ενός άκρου του ή μιας ολόκληρης πλευράς του σώματος. Ακόμα κι αν διαθέτει αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι το σκέλος του ανήκει και είναι προσαρτημένο στο δικό του σώμα, ο ασθενής παράγει περίτεχνες μυθοπλασίες για το πώς το σκέλος κατέληξε στο σώμα του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παραληρητικές ιδέες γίνονται τόσο περίτεχνες ώστε ένα άκρο μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν να είναι ένα ξεχωριστό ον..."
...Τα έθνη της ευρωζώνης είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους από ποτέ, χάρη σε μια κρίση που απειλεί να καταστρέψει το σύνολο των οικονομιών τους ταυτόχρονα - αλλά από πολιτική άποψη, ποτέ δεν ήταν πιό απομακρυσμένα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γελάω με τέτοιου είδους παρακινδυνευμένες ερμηνείες από μπρόκερς, ειδικά όταν απομακρύνονται τόσο πολύ από το αντικείμενο τους.
Μου θυμίζουν την αξέχαστη Σοβιετία, όπου η μη πολιτικά ορθή (ακόμη και η διαφορετική) πολιτική άποψη θεωρούνταν ψυχική πάθηση.
Βρίσκω αποκρουστική την προσπάθεια ψυχιατρικοποίησης της βούλησης ελευθέρων ανθρώπων.
Η παταγώδης αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού είναι ισάξια αυτής της Σοβιετίας και καμία ερμηνία δεν αποτελεί άλλοθι για τα κοινωνικά εγκήματα αφενός και την καταλήστευση του κεφαλαίου ανθρώπων αφετέρου, από μία ομάδα τραπεζιτών.
Η ΕΕ είναι καταδικασμένη να διαλυθεί και θα διαλυθεί γιατί πολύ απλά τα εργαλεία-θεσμοί της είναι δυσλειτουργικά. Και αυτό προκύπτει εκ του αποτελέσματος. Το πολιτικό-οικονομκό οικοδόμημα απέτυχε καθώς δεν ανταποκρίνεται σε κανένα όραμα.
Ο εθνικισμός ευτυχώς ανταποκρίνεται σε αυτό που τόσο λοιδορείται από ποικιλώνυμους ψυχολογίζοντες οικονομικοπολιτικούς.

Και αυτό είναι η βούληση των ελεύθερων ανθρώπων.

Orestios

Ζάχαρη είπε...

@ Ορεστιε, φανταζομαι ο συγγραφεας προσπαθει να χαλαρωσει με λιγο χιουμορ.Ηταν κατι αναλογο με την 'ισχυρη παρορμηση θανατου' επισης άλλον ψυχαναλυτικο τροπο ερμηνειας της συμπεριφορας των λαων.Και τοτε ειχα πει οτι η ψυχιατρικοποιηση της συμπεριφορας δεν μου αρεσε.

Μαλλον χρησιμοποιει την ιστορια παραβολικα για να κανει κατανοητη την παρανοια τελευταια.Γιατι ασχετο αν θελει κανεις την ευρωενωση ή οχι το πειραμα υφισταται και εχει γινει.Και η προσπαθεια.Και το αποτελεσμα.

Ετσι το ειδα εγω :)