9 Απρ 2012

πλημμυρίδα

"Λάθος η στροφή σε ακραία κόμματα." αρχικά, και " είναι όπως όταν φεύγει η πλημμυρίδα και βλέπεις ποιοι είναι αυτοί που δεν φορούν μαγιό. Αυτή ήταν η περίπτωση της Ευρώπης. Και η μεγαλύτερη χώρα που έμεινε τελείως γυμνή ήταν η Ελλάδα", είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde.

Borrowing Costs Rising for Governments - NYTimes.com 
Από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, η ΕΚΤ δάνεισε περισσότερα από € 1.000 δισεκατομμύρια σε 800 ευρωπαϊκές τράπεζες, οι ισπανικές τράπεζες αύξησαν τους τίτλους του δημοσίου κατά 68 δις ευρώ και οι ιταλικές τράπεζες κατά 54 δισ. ευρώ, για την αγορά του χρέους κυρίως από τις χώρες τους.
Last week, a number of banks, including Société Générale, Barclays and Credit Suisse, telegraphed their concerns. In a note to clients, Société Générale said that the connection “between bank risk and sovereign risk has increased.”


σημ. Κάτι στα ψηλά των ειδήσεων. Το νότιο Τυρόλο ζητάει να πληρώσει για να αυτονομηθεί απο τη  Ιταλία. Έχει τα λεφτά νομίζω 15δις. Μετά την άμπωτη λοιπόν θα φανεί το ντύσιμο, στην μεγάλη 'πλαζ των γυμνιστών'.

"true exposure to the PIIGS" λεπτομέρειες εδώ

6 σχόλια:

nikos είπε...

Η φύση είναι ο καλύτερος χωροτάκτης…

http://oikologein.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html

Ζάχαρη είπε...

Ωραια φωτογραφικη καλυψη Νικο...Οσο αφορα τις γνωσεις μου!

archaeopteryx είπε...

από το the rain in spain στο the pain in spain

Ζάχαρη είπε...

και hidden dept...οπως πολλα αλλα.

Ανώνυμος είπε...

Η Λαγκάρντ αντέγραψε τον Μπάφετ???

Καρμικό???

Ζάχαρη είπε...

@Ορεστιε
Μετασοσιαλιστικο...