30 Μαρ 2012

με κάθε τρόπο


 Capital.gr Το  ευρωκοινοβούλιο (ΕΚ), στην έκθεση που παρουσίασε κατά την «εξέταση» της  τρόικα εκτίμησε ότι θα χρειαστεί νέος κύκλος κουρέματος και μάλιστα  διευκρινίζοντας ότι απαιτείται η συμμετοχή του επίσημου τομέα, καθώς  λόγω του νόμου περί αγγλικού δικαίου τα περιθώρια για νέο PSI είναι  μικρά.
Κεντρικό  στοιχείο θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το ΕΚ η υπερκατανάλωση την  οποία η τρόικα «αντιμετωπίζει» με μείωση μισθών, δημοσίων δαπανών και  αυξήσεις φόρων. Ωστόσο, το ΕΚ αναφέρει ότι τα μέτρα δεν είναι βέβαιο  ότι θα αποδώσουν καθώς μέρος του πληθυσμού μπορεί να κρατήσει σχετικά  υψηλά την κατανάλωση από αναλήψεις καταθέσεων και με δάνεια. Έτσι,  εκτιμά ότι απαιτείται ουσιαστική αύξηση των επιτοκίων.

σημ.Όπως λέμε: κιθαρίστας ή ντράμερ; Έχει καρό που κυκλοφορεί αυτή η ιδέα...αφού έχουμε ύφεση (πάνω απο 6% προβλέπει το ΔΝΤ ) ας κόψουμε και άλλο την κατανάλωση!
Η ΕE θα το τρελλάνει το ΔΝΤ...


περί κατανάλωσης στην Ελλάδα... Scott Barber of Reuters.


6 σχόλια:

katabran είπε...

μα και ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να θεσπιστεί ειδικό τέλος επί της κατανάλωσης, υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος...
...
με κάθε τρόπο, βοήθειά μας...

καλό βράδυ

xrhxa είπε...

Καλησπέρα...

Ποιά κατανάλωση βρε παιδιά;

όνειρα βλέπουν ;

αλλά με τον ένα ή τον άλλον τρόπο επιβεβαιώνουν ότι στόχος τους είναι η εξαφάνιση του αυτοαπασχολούμενου...πόσο λιγότερη κατανάλωση (άρα μείωση τζίρου)θα αντέξει ;

Ζάχαρη είπε...

@ katabran

Δοκιμες κανουν...Η μονη μας ελπιδα να τσακωθουν μεταξυ τους.
Καλο βραδυ επισης.

Ζάχαρη είπε...

@χρηχα
Θα φορολογησουν και τις καταθεσεις συντομα.

xrhxa είπε...

Καλησπέρα...

Καταθέσεις; τί είναι αυτό;

Αν μου πεις όμως ότι θα ανεβάσουν τα επιτόκια μια- δύο -τρεις μονάδες...τι να πω...με τα σημερινά επιτόκια και οι περισσότεροι δεν έχουν να δώσουν τις δόσεις...αν ανέβουν κι άλλο οι δόσεις με την άνοδο των επιτοκίων , ας έρθουν να πάρουν ότι έχουμε , να πάμε κι εμείς καλιά μας, τουλάχιστον ξεβράκωτοι , αλλά χωρίς το άγχος "για ποιόν χτυπάει το τηλέφωνο"...



Λίγο θέλω...

Ζάχαρη είπε...

Τρικυμια εν κρανιω...
Ομως και χωρις αυτο θα σφαχτουμε μεταξυ μας για 1 ευρω.