15 Μαρ 2012

με άλλα λόγια

The pain in spain goes to tax payers  (πουθενά αλλού).

Οι ισπανικές τράπεζες έχουν δανειστεί  € 152 000 000 000 το Φεβρουάριο, και υπάρχει αύξηση € 19 δισ. από τον Ιανουάριο.
Ως πού μπορεί να πάει αυτό; Έως ότου οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες θα αναφέρουν την επέκτασή του ισολογισμού τους όχι σε εβδομαδιαία βάση, αλλά σε χιλιοστό του δευτερολέπτου, σχολιάζουν στο  "Spain Is Fine".


Ο Γουάιτμαν της Μπούντεσμπανκ ανησυχεί  για παρενέργειες απο την πολιτική της ΕΚΤ. Η φθηνή ρευστότητα της, θα μπορούσε να οδηγήσει τις τράπεζες να υιοθετήσουν μη βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα και τις κυβερνήσεις να επιβραδύνουν το ρυθμό των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων -στην πραγματικότητα ο γερμανικός τομέας της κατοικίας έχει σημειώσει άνοδο τιμών. Ωστόσο γράφτηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έπιασε τους στόχους της για λιτότητα για το 2012,  την ίδια στιγμή που η Μέρκελ κάνει κηρύγματα για την λιτότητα στις χώρες τις περιφέρειας. Berlin failed to reach its own austerity goals in 2011.

Και ο Farage youtube  διαπιστώνει οτι αποφεύγεται η χρήση συγκεκριμένων λέξεων όπως default. Αλλά δεν είναι λίγο να μπορεί κανείς να πετύχει κάτι τέτοιο. Ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας πάνω σε τέτοια τρίκ γράφτηκε.

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Spanish town wants to grow cannabis to pay off debt
λέει λινκ στο Reuters

Ζάχαρη είπε...

Μη χειροτερα, οτι εχει ο καθενας.
Με το LTRO πηρανε μια αναβολη,αλλα με την προεξοφληση θα λυθει αραγε το προβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Δέν είναι άστοχος ο Farage αγαπητή.