19 Φεβ 2012

μεθαύριο είναι μια άλλη μέρα

Ιαπωνία και Κίνα θα δουλέψουν από κοινού μέσω του ΔΝΤ, ώστε να βοηθήσουν την Ευρώπη να ξεφύγει από την κρίση χρέους, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Jun Azumi μετά τη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Wang Qishan. Το ΔΝΤ ζήτησε τον προηγούμενο μήνα να αυξηθούν τα κεφάλαια του έως και 500 δισ. δολάρια. Κίνηση ανάλογη με αυτή που είχε αποφασιστεί από το G-20 τον Απρίλιο του 2009. Τότε ΗΠΑ και Ιαπωνία είχαν δώσει 100 δισ. δολάρια έκαστη, η Ε.Ε. 178 δισ. και η Κίνα 50 δισ. δολάρια.Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κίνας Wen Jiabao είχε δηλώσει στις 14 Φεβρουαρίου πως η χώρα του είναι πρόθυμη να «εμπλακεί περισσότερο» στην επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης και ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι δουλεύει πάνω στην ενίσχυση των οικονομικών της.

Σε συνέχεια απο τα προηγούμενα, εδώ (Myths about the Lender of Last Resort) είναι μια κουβέντα που επαναλαμβάνεται όλο και περισσότερο.

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Που εγώ το ερμηνεύω ως εξής: Παράγουμε μερικά πράγματα που έχουν κάποια "δασμολογική" προστασία στην ΕΕ. Εάν η Κίνα χρηματοδοτήσει την ΕΕ (και κάπου είδα ότι αρχίζουν και αυτής κάτι δημοσιονομικά γραφήματα να κάνουν βουτιές), θα το κάνει επειδή εξάγει ή για να εξάγει στην ΕΕ. Θα προσλάβουν λιμενεργάτες; Ή θα υποκαταστήσουν αγροτικά και μεταποίηση;

Ζάχαρη είπε...

Ειδα πως ειναι αρνητικες οι excess εξαγωγες...
Για ολα.Επισης θα το κανει γιατι θελουν να εχουν μεγαλυτερο μεριδο στο ΔΝΤ.
Η επομενη φαση δεν θα ειναι η αλλαγη του νομισματικου συστηματος;
Το σπρωχνουν το ταμειο.