23 Ιαν 2012

ακριβό εισητήριο

 
Τον Δεκέμβρη η FED άνοιξε μια πρωτοφανούς όγκου γραμμή "χρηματοδότησης" της EKT σε δολάρια (600 δισ. δολ.) για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού (...) τραπεζικού συστήματος .

Βέβαια η Γερμανία (βλ.swaps) τσιγκουνεύεται τώρα να δώσει δανεικά -φοβάται για εγγυήσεις- στην Ελλάδαεκπρόσωπος της έφθασε στο σημείο να κάνει την παράτυπη πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα ποσά της προεγκεκριμένης για την Ελλάδα δόσης από το πρώτο δάνειο για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ιρλανδίας (!) μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση στην Ελλάδα .

Ταυτόχρονα η Λαγκάρντ επιμένει στην ενίσχυση απο τα μέλη, του ΔΝΤ -άρα και του ρόλου του στην 'διάσωση' της ευρωζώνης.Φυσικά τα μακρινά μέλη προτιμούν τον μοναχικό δρόμο.

Ο Μunchau γράφει στους FT  : "το αίτημα για ανάμιξη του ΔΝΤ σε μελλοντικές κινήσεις διάσωσης είναι ηθικά αξιοκατάκριτο. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι τα κράτη-μέλη της δυσκολεύονται να δεσμεύσουν περισσότερα κεφάλαια στις επιχειρήσεις διάσωσης και βρίσκουν πολιτικά ορθό να εισρεύσουν πόροι από πηγές του ΔΝΤ, ώστε να προσπεραστούν τα εθνικά κοινοβούλια."

Οι επαγγελματίες της Commedia dell'arte  μετα την σκηνή του PSI, συνεχίζουν να αυτοσχεδιάζουν...Όλα για το κοινό που όμως πληρώνει πολύ ακριβό εισητήριο.


Peeter van Bredael

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

και μέσα σε όλα, μπορέις να μου πεις, "γιατί" ανεβαίνει το ΧΑ;

Μόνα ένα πράγμα θα ανεβαζε το ΧΑ. Θα μας χαρίσουν δάνεια χωρίς πολλές "κυρώσεις".

Το βλέπεις πουθενά;

Ανώνυμος είπε...

Χαλάρωση του Βασιλεια ΙΙΙ ;

Ζάχαρη είπε...

Βlackrock ?
Ακουστηκε οτι ψαχνουν νεο σχεδιο διασωσης αρα η δραχμη απομακρυνεται...και το φιναλε επισης.

Ζάχαρη είπε...

παρολα αυτα τα CDS πανε καλα οι εξηγήσεις του ΖΗ μπορει να ειναι χρησιμες (ηλιθιοτητα οχι).

http://www.zerohedge.com/news/why-are-greek-credit-event-swaps-still-mid-60s