15 Ιαν 2012

είναι κανείς εδώ;

Why S&P has gotten so pessimistic. From their FAQs:
We also believe that the agreement [the latest euro rescue plan] is predicated on only a partial recognition of the source of the crisis: that the current financial turmoil stems primarily from fiscal profligacy at the periphery of the eurozone. In our view, however, the financial problems facing the eurozone are as much a consequence of rising external imbalances and divergences in competitiveness between the EMU’s core and the so-called “periphery”. As such, we believe that a reform process based on a pillar of fiscal austerity alone risks becoming self-defeating, as domestic demand falls in line with consumers’ rising concerns about job security and disposable incomes, eroding national tax revenues.
And today we read about the response:
German chancellor Angela Merkel has called on eurozone governments speedily to implement tough new fiscal rules after Standard & Poor’s downgraded the credit ratings of France and Austria and seven other second-tier sovereigns.
Still barreling down the road to nowhereαπο εδώ


σημ.Όλοι έχουν τους λόγους τους που λείπουν, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψουν.Έτσι και αλλιώς το πουθενά είναι ένας προορισμός. O μοναδικός.


7 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Αν εξαιρέσεις ότι οι Γερμανοί μιλάνε άλλη γλώσσα από τους υπόλοιπους, η αγορά "ήξερε" από το περασμένο φθινόπωρο τα περι downgrade. Αρα, νομίζω ότι τα περι πληγμάτων, σοκ, κλπ είναι τρίχες. Είμαστε σε φάση deleveraging, downsizing και έστω και μετά τα χαλαρώματα της ΕΚΤ σε έλλειψη ρευστότητας (απρα όπου ΤΟΥΣ συμφέρει).

Δεν θα αλλάξει κάτι για την Ευρώπη ούτε απο αυτά τα ratings, ούτε από τα επόμενα. Μηδέν οικονομικά να ξέρεις δεν θέλει φιλοσοφία για να κταλάβεις ότι η Ελλα΄δα, Πορτογαλία και άλλοι απλά ...χάνονται. Και τι επενδύσεις να έρθουν σε μια ήπειρο που διαγράφει χώρες;

Το € λάσκαρε, και τα επι μέρους επιτόκια δείχνουν το δρόμο σε Ε πολλών ταχυτήτων αλλά αν Οοοολοι είναι μακάκες και θέλεουν να είναι στο ίδιο νόμισμα που επιτρέπει διαφορές σε ιζοζύγια αλλά όχι σε ισοτιμίες, τι να πώ, ίσως τα δικά μου οικονομικά τέλειωσαν... (ή δεν ισχύουν σε νεοφεουδαρχικά καθεστώτα).

Το EFSF, σίγουρα τέλειωσε σαν έννοια όπως την φανταζόμαστε, αλλά και αυτό παλιά είδηση είναι.

Αν δεν διασπαστεί η ευρωζώνη, λογικά, το επόμενο βήμα θα είναι άγρια "εκλογίκευση" στις Τράπεζες. Πλήν ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, αερομεταφορών και ΔΕΗ ίσως και τα ΑΤΜ θα είναι στα Γερμανικά.

Ζάχαρη είπε...

Δυστυχως νομιζω πως εχεις δικιο κυριαρχουν.

Πιστευω οτι την Γερμανια την σωζει το swap με την Αμερικη που δινεται με ανταλαγμα να π... εμας για να μην γραψει ζημιες η τελευταια.Αν την παρατησουν (αινιγμα) πανε οι τραπεζες της.Καποια στιγμη -τον ειδες τον Dimon που δανειζει και αγοραζει - αυτη η σχεση θα γινει επικινδυνη. Ως τοτε βεβαια εμεις τι θα απογινουμε...
Απο την αλλη τι μπορουμε να κανουμε σε αυτο το συστημα συναλλαγματικων ισοτιμιων και με αυτους τους πολιτικους; Ποιον εμπιστευεσαι; Και ποιους ψηφοφορους; Να παρακαλαμε να ερθει το τελος νωριτερα προτου γινουν ολα τα δανεια εμπραγματα.

Ουτε βεβαια ο Λεπεν και οι αλλοι ειναι λυση ειναι γνωστο αυτο το οχημα τι κουβαλαει.

porta porta είπε...

Καλησπερα,
1. συντομα με S&P αναλυση και οσα γνωριζουμε περαν δημοσιευσεων, το ευρω/δολλ θα παει στο 1.10

1.1. με Ευρω/Δολλ 1.10 θα αγορασουν ΕυρωΧρεος οι Κινεζοι να εχουν και ΓΙΔΙΑ και ΠΡΟΒΑΤΑ να εκβιαζουν

2. Εαν "φυγουν" τα GIPS το ευρω θα παει 1.60... ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ??

εστω μεσοπροθεσμα... οεο??

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

το έχω δει που το έχει ξαναγράψει ΠΠ και με βάζει σε σκέψεις... Είναι takeover target η ΕΕ... Και με λίγο κόσμο...

Ζάχαρη είπε...

@porta-porta καλησπερα

1.Ειδικα αν οι Κινεζοι αγορασουν ομολογα επιρροης σε συγκεκριμενες θεσεις.Αλλα κινδυνευουν να εγκλωβιστουν δανειζοντας μια πλουσια περιοχη οντας φτωχοι(κατα κεφαλην)

2.Στιγμιαια οι γνωστοι -αγνωστοι.Αν προλαβουν και αγορασουν ολα τα απαξιωμενα.Και τι θα τα κανουν...θα τα βαλουν στους ισολογισμους...Και μετα;

porta porta είπε...

Zαχαρη

τα εμπορικα ισοζυγια της ΕΕ/ΗΠΑ πεφτουν...και του ΗΒ.

εχω στειλει του Αρχαιου τους πινακες του πως εκλεισε το 2011 σε ολα τα μετωπα.

Οταν σου χρωστανε 2-3τρισ δολαρια οι ΗΠΑ και αρχισουν να σου χρωστανε 1τρισ πχ οι Ευρωπεοι.. εισαι αρχων.. παιζεις και εμπορικα αλλα και συναλλαγματικα με 2 νομισματα στο καλαθι σου.

Πιστευω οτι οι Κινεζοι θα φερουν αλλαγες στον παγκοσμιο χρημ/κο χαρτη. Οι δικοι μας ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ. οι Αμερικανοι ειναι κακα σκυλια και ΓΝΩΣΤΕΣ !!! ενω οι Κινεζοι ειναι του κομματος.. με ιεραρχια " κυπαρισσι" και οχι πλατανι.. απλωμενο...

Δεν υπαρχει εναλλακτικη για κανεναν. οι μεν με κινητρο να πουλησουν χρεος και οι δε ν αγορασουν φθηνα και να τους κρατανε ΓΕΡΑ... και να κανουν και παιχνιδι με ΗΠΑ !! ( 2 στο καλαθι!)

Τα δικα μας ντοπια ΓΙΔΙΑ... και ειδικα ο Αντωνακης θα ειναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ΠΑΣΟΚ.. ξερα και ομορφα... πρωταθλητης της ΠΕΙΝΑΣ και του ξεπουληματος. Αυτα που λεμε εμεις ειναι επιστημονικη φαντασια για τους ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ...

ΠΠ

Ζάχαρη είπε...

επισης

http://www.ritholtz.com/blog/wp-content/uploads/2012/01/Made-in-...-.png