10 Ιαν 2012

η ασφάλεια


Την… πλήρωσαν για να την δανείσουν "Η αρνητική απόδοση αντικατοπτρίζει την τιμολόγηση των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, υποδεικνύοντας ισχυρή ζήτηση για τους γερμανικούς τίτλους που θεωρούνται ως το ασφαλέστερο asset στην τρέχουσα κατάσταση υψηλής αβεβαιότητας», σχολίασε ο στρατηγικός αναλυτής της Barclays Capital, Giuseppe Maraffino".

Στο economonitor  εκφράζουν μια άποψη για το τί θεωρείται ασφαλές περιουσιακό στοιχείο παρα το ότι οι  υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης έχουν αλλάξει τα δεδομένα απο το 2007 (γράφημα). Η ιδέα είναι πως η ασφάλεια συνδέεται πλέον και με την προοπτική  και την δυνατότητα μιας ικανής έκδοσης χρήματος απο το κράτος -για κάθε περίπτωση- περισσότερο απο ότι τα ΑΑΑ.

 η πρόβλεψη ...On December 5, 2011, S&P put the entire Euro area (EA) on credit watch  negative, including Germany. If Germany were downgraded to AA+, does this mean that it is less ‘safe’? I would argue quite the opposite. 

a few thoughts about Germany’s negative yielding

σημ.Εξάγουν και προβλήματα εκτός των άλλων οι γερμανοί ενώ εισάγουν (swap) δολλάρια και έτσι  παίρνουν  την αναγκαία ρευστότητα για όλα αυτά. Μήπως κάτι άρχισε ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: