13 Δεκ 2011

rescue operation


Η εξάρτηση των χρηματοπιστωτικών αγορών απο τις κεντρικές τράπεζες μεγαλώνει.


The rise in the balance sheets of the big 4 central banks over the 2008-12 period will amount to about 15 per cent of GDP, which is equivalent to over 50 per cent of the cumulative budget deficit of these countries over the same period. Garvyn Davis
Πρόκειται για μια μαζική δόση ποσοτικής χαλάρωσης απο την πλευρά των κεντρικών τραπεζών για την περίοδο 2008-2012. Ταυτόχρονα αυτή την φορά  οι κυβερνήσεις προχωράνε σε σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής, αφήνοντας τις κεντρικές τράπεζες ως το μόνο παράγοντα στην προσπάθεια διάσωσης απο την ύφεση. Ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί στις αποδόσεις των ομολόγων σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η κίνηση. Είναι κάτι πρωτοφανές και κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει αλλά είναι σίγουρο πως άν δεν καταλήξει καλά δεν θα έχει μείνει και τίποτα άλλο να χρησιμοποιηθεί για λύση ανάγκης.

...στο μεταξύ το πρόβλημα τηςεπιβράδυνσης είναι εδώ 'Long-term Pain' For Chinese Property Market
 Και οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών θα εξαρτηθούν από το πώς οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ευρώπη και την Ιαπωνία να αντιδράσουν στην παγκόσμια επιβράδυνση.Στην Κίνα η αύξηση της μόχλευσης είναι ανησυχητική.
 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=rPILhiTJv7E
ThW

Ζάχαρη είπε...

ναι ThW πολυ καλο ευχαριστω
κριμα που δεν το δειχνει ο blogger στα σχολια.Θα το χρησιμοποιησω.
Παντως ειναι ολοφανερο το ποσο ευθραστη ειναι η κατασταση με ολο αυτο το χρημα.