28 Δεκ 2011

διάφορες σκέψεις

Απο καιρό η Deutsche Bank περιμένει.

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι το φάρμακο για όλα..Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία η Ιταλία έχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,27% το οποίο στο τέλος του 2011 αναμένεται να ανέλθει στο 1%. Εξάλλου ιδίως σε εμάς θα  πρόκειται για πλασματική κατάσταση που οφείλεται σε έκτατες εισφορές και στην ουσιαστική στάση πληρωμών του δημοσίου.Όμως η Αργεντινή όταν πτώχευσε είχε πρωτογενές πλεόνασμα αν αυτό λέει κάτι...Γράφτηκε λοιπόν  εδώ  και  εδώ.
Άν τελικά έφτασε η στιγμή πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να μην είναι η λύση στο πρόβλημα της οικονομίας μας αλλά σίγουρα είναι σήμα πολιτικών εξελίξεων  και  ερμηνεύει διάφορα γεγονότα .

Κάτι άλλο που γράφτηκε είναι: "Την ίδια ώρα, η σύγκρουση των ιδιωτών πιστωτών με το ΔΝΤ, που επιμένει σε γενναίο «κούρεμα», οδηγεί την εθελοντική διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων του PSI σε μια υποχρεωτική διαδικασία «κουρέματος», που θα προσγειώσει την Ελλάδα στην κατηγορία «default», σηματοδοτώντας το πρώτο πιστωτικό γεγονός στην Ευρωζώνη."εδώ

Προτιμώ την αισιοδοξία του Eichengreen αλλά δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί...

6 σχόλια:

nikos είπε...

αυτά αφορούν την Ε.Ε. ΟΧΙ όμως το Ελλαδισταν οπού η ύφεση θα ξεπεράσει το -12,5% πραγματική τραγωδία και διαμελισμός .. μακάρι να διαψευσθώ !!

Ζάχαρη είπε...

Ο λαγαριασμος στο κλικ ειναι δικος μας Νικο.Η ΕΕ δεν κινδυνευει να γινει αποικια προς το παρον.Ποιος ξερει τι ειναι χειροτερο!

Ανώνυμος είπε...

Εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μη εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους της, οι αγορές άμεσα θα κινηθούν προς την Πορτογαλία και όχι μόνο.

Εάν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι εθελοντική, θα υπάρξει ενεργοποίηση των CDS και θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα το διαχειριστεί το ενδεχόμενο αυτό η αγορά.
http://www.bankingnews.gr

Ζάχαρη είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1367164

geokalp είπε...

πολύ καλή θύμησα της DB
σε αυτή τη λογική, ενδέχεται το όλο εγχείρημα να πάει 1 μήνα πιο πίσω, δηλαδή Απρίλη-Πάσχα, όταν θα έχουν ένα τρίμηνο ολόκληρο να τρέξουν εκτιμήσεις

καθώς όμως ενδέχεται η εγχώρια ύφεση να χτυπήσει αδιανόητα νούμερα στο επόμενο τρίμηνο, λες να ματαιωθεί τελείως;

Ζάχαρη είπε...

@ geokalp
Μπορει να καθυστερησουν.Το PSI θα κρινει την τυχη μας.
Για να ματαιωθει αυτο θα πρεπει να σκασει κατι πιο μεγαλο.

Οπως ο σεισμος ...περιφερειακα οι πρωτες δονησεις μεχρι τον κυριο.