13 Δεκ 2011

πιό ειδικά

Water,water everywhere  ...nor any drop to drink.... ή που πάει όλη αυτή η ρευστότητα;


6 σχόλια:

nikos είπε...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥhttp://amaranthuspress.blogspot.com/2011/12/blog-post_8995.html

Ζάχαρη είπε...

niko δεν ειπανε τιποτα...
αλλα σε λιγο θα κατολισθησει και ο καμπος.

archaeopteryx είπε...

έλεγα να γράψω ένα κομματάκι "που πήγαν τα λεφτά", αλλά με προλαβαίνεις με την ρευστότητα

Πάει στην διατραπεζική.

Αν θυμάσαι το παρενθετικό μάθημα χρηματαγορών, είπα λίγο πρόχειρα, πως η πολύ βαρετή ημερήσια διατραπεζική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει θέμα, (και TI θέμα!) εάν μειωθεί η ...διατραπεζική εμπιστοσύνη.

Ο προβοκάτορας zero hedge και τλεευταία όχι μόνο μιλάει εδώ και καιρό για διατραπεζική εμπιστοσδύνη και πρόβλημα με τα collaterals προς την ΕΚΤ. Αν δεν δναείσει για λίγες ώρες ήμια μέρα ή μια τράπεζα την άλλη, όπως κάνουν συνέχεια και κανείς δεν δίνει σημασία, ξαφνικά τρέχουν όλοι στην ΕΚΤ και εάν αυτή δεν θέλει τα collaterals, Ή ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, τότε γίνεται χαμός.

Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο. Όχι μόνο πέφτουν οι τράπεζες στην ΕΚΤ για ημερήσια ρευστότητα, αλλά τους φεύγει και άλλη ρευστότητα τόσο από θεσμικούς επενδυτές που πήγαν Δυτικά (Με τις ΗΠΑ, τώρα, γίνεται στην Ευρώπη (στην Γαλλογερμανία) αυτό που η Γερμανία έκανε στην Ευρώπη): σκούπα Hoover, δες και εδώ.

Έχουμε λοιπόν πολλούς φαύλους κύκλους, γύρω από 4 φαινόμενα μετά το φθινόπωρο του 2008, μερικά κατά την γνώμη μου μεθοδευμενα εν μέρει από την Γερμανία.

1) πιέσεις στα ισοζύγια πληρωμών (οι αναγκαστικές εισαγωγές και οι σκούπες ...Hoover)

2) τα προβληματικά δάνεια και ο δικός τους φάυλος κύκλος όπου ο φόβος των δανείων δημιουργεί κρίση στην διατραπεζική, και επομένως κρίση ρευστότητας

Η Γερμανία προτιμάει μέχρι πρόσφατα να μην κάνει accommodate, αλλά μετά την βόλτα του Fed, και υπό την απειλή να γίνει Έλβετία, άλλαξε γνωμη.

Η ενετλώς ατεκμηρίωτη άποψή μου είναι ότι θα κάνει επιλεκτικό accommodation στα του οίκου της και στην Ευρώπη "Α", και θα πηδήξει την Ευρώπη "Β" που θα οδηγηθεί σε 3) downsizing και 4) deleveraging , εξ ού και όλες οι ζωγραφιές για τους 4 καβαλλάρηδες της Αποκάλυψης. ΔΕΝ έχω ζήσει τέτοιο συνδυασμό, η μύτη μου μου λέει ότι θα είναι χάλια.

Για την ώρα η ρευστότητα είναι εξ αρχής περιορισμένη, χωρίς τα ωφέλη κάποιου T.A.R.P. (ο Νότος είναι ο σκουπιδότοπος του Βορρά), ΣΥΝ μέτρα λιτότητας, ΣΥΝ λεφτά που ταξιδεύουν σε τόπους σχετικά χλοερότερους. Να την η ρευστότηα...

archaeopteryx είπε...

και διορθώνω την δήλωσή μου "στην διατραπεζική", σε "στην διατραπεζική, Δυτικά, και σε ελείμματα" -- που όσο τα κόβεις τόσο γίνεται χειρότερα, αλλά εάν δεν τα κόψει πάλι χειρότερα γίνεται. Αυτή είναι η έννοια του downsizing. To deleveraging έπίσης μειώνει ρευστότητα αλλά είναι και συνέπεια της μη ρευστότητας.

Ζάχαρη είπε...

Στην πανε διατραπεζικη για τι ειναι sterilized .
Οσο οι 'αλλοι' δεν θελουν γεγονοτα θα κρατανε με τους οικους την Γερμανια και αυτη για να σωσει την κατασταση θα πηδαει τον Νοτο.Οχι μονο για αυτο αλλα και γιατι πρεπει να βαλει καπου τα λεφτα της.Ομως ποσο μπορει να συνεχιστει αυτο,που δημιουργησε το προβλημα;

Και βλεπεις τους 'άλλους'; Πλακα-πλακα αυτη η κουβεντα του αμερικανου για προσαρτηση ειχε το νοημα της.Πιστευω οτι ετοιμαζεται μια νεα Γιαλτα ...κοιτα που δεν υπαρχουμε πουθενα σε γραφημα πλεον.

Ζάχαρη είπε...

Ιστορικό χαμηλό στη δημοπρασία Γερμανίας

Πηρανε λεφτα απο τους Αμερικανους μετα τα swap τα βαζουνε εκει,
και κοιτανε να επενδυσουν στον Νοτο φθηνα.

Ερωτηση σε ενα κλειστο συστημα πετυχαίνουν αυτα με τους φυσικους νομους;