9 Δεκ 2011

η μαγική σφαίρα

Post-euro economies






Αυτό ειδικά υποτίθεται θα συμβεί στις τιμές των κατοικιών στην περιφέρεια στις περιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας απο την ΕΕ ή διαλύσης της.

Υπάρχει μια συστηματική σχέση μεταξύ των ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών και στις αυξήσεις που πραγματοποιούνται στις τιμές των κατοικιών στις χώρες που καταγράφουν αυτά τα ελλείμματα.
Οι εισροές κεφαλαίων προκαλούν ανατιμήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.Σε συστήματα σταθερών ισοτιμιών όπως η ευρωζώνη αυτή η διαδικασία παίρνει την μορφή αυξήσεων του επιπέδου των τιμών στις χώρες που κάνουν τις εισροές. Έτσι ανεβαίνουν έμμεσα και οι τιμές στις κατοικίες. streetlight
Αλλά και σε οικονομίες καλύτερης προοπτικής...Real Estate Crash In Central Europe Οι τράπεζες με μεγάλη έκθεση στην Κεντρική Ευρώπη σε ακίνητη περιουσία είναι ουσιαστικά σε πτώχευση, αλλά αυτό συγκαλύπτεται επειδή δεν έχουν κάνει αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων, λένε πηγές του κλάδου.Μιλάνε για μια πιθανή ωρολογιακή βόμβα στους ισολογισμούς  που θα μπορούσε να είναι συνολικά € 1500000000000 (2.000 δισεκατομμύρια δολάρια).

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

και καπου πήρε το μάτι μου ότι πιο άμεσο πρόβλημα (με τον έναν από τους 4 καβαλλάρηδες) έχουν οι ...έμποροι αυτοκινήτων. Εμπόρευμα μα τραπεζική πίστωση. ΠΟΛΥ εμπόρευμα με ΠΟΛΛΗ τράπεζική πίστωση και πίεση προς τις γραμμές παραγωγης ΚΑΙ τις τράπεζες.

πεταλουδίτσες;... γεμάτο.

Ζάχαρη είπε...

Το ιδιωτικο χρεος πρεπει αν ειναι αδυνατο σημειο για την εε.
Aνεβαινοντας οι αξιες των ακινητων δινανε και δυνατοτητες για ληψη περισσοτερων δανειων στους ιδιωτες.

Η ταμιας ...μηδενισε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/131/articles/670621/Article.aspx