5 Δεκ 2011

στήριξη


Η Γερμανία ετοιμάζεται να παρέμβει και να κρατικοποιήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, την Commerzbank, αν δεν καταφέρει να αντλήσει κεφάλαια -και να περιορίσει την μόχλευση.Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Βερολίνο μπορεί να ενεργοποιήσει ένα ταμείο διάσωσης και να αγοράσει μετοχές της τράπεζας, αν εκείνη δεν καταφέρει να αντλήσει κεφάλαια μέχρι τα τέλη Ιουνίου. capital.gr

πηγη IMF

Το γράφημα του ΔΝΤ ανάμεσα στα άλλα,δείχνει τι έχει οδηγήσει στην αύξηση του δημόσιου χρέους μεταξύ του 2007 και το 2011 σε τέσσερις επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης.
Η Γερμανία (ξανά) στήριξε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και εγγυήθηκε για τις τράπεζες περισσότερο απο τις υπόλοιπες χώρες. Απο την άλλη επίσης έχει μεγαλύτερη αύξηση του δημοσίου χρέους σε ποσοστό στο ΑΕΠ ,απο την Ιταλία και την Γαλία αλλα μικρότερη απο την Μ.Βρεττανία.

Η WSJ νομίζω γράφει οτι οι φόβοι επενδυτών και αναλυτών εστιάστηκαν κυρίως στα χαρτοφυλάκια κρατικού χρέους των τραπεζών όμως οι τράπεζες κρατούν και πολύ ιδιωτικό χρέος σε στεγαστικά και καταναλωτικά .
*Αυτοί κρατικοποιούν τον ιδωτικό τομέα και εμείς ιδιωτικοποιούμε τον δημόσιο...

3 σχόλια:

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WpHATcEzsgk

Ζάχαρη είπε...

nikos

πριν απο δυο χρονια αν ελεγες για συσιτια στην Ελλαδα ακουγοτανε αστειο...τωρα φαινεται φυσικο.Πολλα αδιανοητα γινανε δεκτα χωρις αντιδρασεις.Ετσι γινεται το κακο: υπουλα.

Θυτες και θυματα δεν γνωριζουμε τιποτα,ή δεν θελουμε να γνωριζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ενα TARP χρειαζεται που θα χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαικών τραπεζών αλλά και ποσοτική χαλάρωση απο την ΕΚΤ