2 Δεκ 2011

οι απομονωμένοι

 Γράφημα με ευρωπαικά ομόλογα που λήγουν τον Δεκέμβριο σε δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι δυνατότητες είναι...  κλικ

 Graphic: Maturing bonds in the euro zone

Μάλλον με τα πιό πάνω δεδομένα το σενάριο είχε και σωτήρες. Αλλά οι φερόμενοι σαν τέτοιοι,πρώτα πρέπει να σωθούν αυτοί απο τον εαυτό τους. 
Η κριτική (περίπου ) στο 'Germany As Isolated on Euro as US Was On Iraq'
"Οι Γερμανοί είναι οι πιο ακατάλληλοι για τον ρόλο του σωτήρα της ευρωπαικής ένωσης , αφού πέρασαν δεκαετίες να προσποιούνται ότι είναι φτωχότεροι από ό, τι πραγματικά είναι και που θα προτιμούσαν να είναι μόνο μια μεγάλη Ελβετία στην εξωτερική τους πολιτική. Τώρα, όμως, ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος στηρίζεται πάνω τους για να σώσουν το ευρώ και να αποτρέψουν μια καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία. Με την προσήλωση στη λιτότητα και την άρνησή τους να επιτρέψουν έναν μεγαλύτερο ρόλο για την ΕΚΤ, οι Γερμανοί είναι τόσο απομονωμένοι όσο οι Αμερικανοί ήταν με τον πόλεμο στο Ιράκ.Το  Βερολίνο πρέπει να αναρωτηθεί, εάν έχει πραγματικά  επιχειρήματα . Η αναφορά στο γερμανικό τραύμα του υπερπληθωρισμού του 1929 δεν είναι αρκετή."

Ιράκ; Τότε οι άλλοι 'ηγέτες', οι Αμερικανοί μπορούν να τους βοηθήσουν, εκ πείρας.

11 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

μα μπορεί να μην το ξέρουν;;;

σαν να μπλοφάρουν ΠΟΣΑ χρωστάει η Γαλλία απ ευθείας + την Αγγλία, στην Αμερική;;;

nikos είπε...

Sarkozi η κρίση μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10745860,Sarkozy__Kryzys_moze_zmiesc_Europe__Ale_Paryz_i_Berlin.html

Ζάχαρη είπε...

Το ξερουν.αλλα κοιτανε το μικροπολιτικο τους συμφερουν και δεν μπορουν να αναλαβουν το κοστος.Μετακυλιουν την στιγμη της αποφασης ελπιζοντας οτι θα προεξοφληθουν οι ζημιες και σε πολιτικο επιπεδο.Η λογικη του χρεους.

Ζάχαρη είπε...

“Για πρώτη φορά έχουμε μία καθαρή εικόνα για την κατάσταση του Ευρώ – δηλαδή, την αξιολόγηση του από τις χρηματαγορές. Μεταφορικά, έχουμε στη διάθεση μας ένα θερμόμετρο, το οποίο μετράει τον πυρετό των ασθενών της Ευρωζώνης – τα δημόσια χρέη, τα ελλείμματα, τις προοπτικές, τις λανθασμένες επενδύσεις των τραπεζών και τα συνδεδεμένα πιστωτικά ρίσκα. Ο καθένας μπορεί σήμερα να διαπιστώσει τις ασθένειες των κρατών, μέσω των επιτοκίων δανεισμού τους, καθώς επίσης των CDS.
Οι αγορές ξύπνησαν λοιπόν από την πλέον επικίνδυνη όλων των ευρωπαϊκών ουτοπιών: από το ότι τα διάφορα κράτη-μέλη είχαν την ίδια πιστοληπτική ικανότητα και την ίδια φερεγγυότητα. Θα ήταν μάλλον ανορθόδοξο να καταστρέψουμε το θερμόμετρο, τώρα που ακριβώς λειτουργεί. Στην περίπτωση αυτή θα συμπεριφερόμαστε όπως οι Αφρικανοί μάγοι, οι οποίοι πιστεύουν πως, όταν το θερμόμετρο καταστραφεί, ο πυρετός εξαφανίζεται και ο ασθενής θεραπεύεται”. (Hankel)

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε ό ρόλος τού θύματος είναι και βολικός και αποδοτικός.
Για όσο τούς βολεύει όλους.
Είναι και ρόλος πού τον έχει μάθει άριστα ή Γερμανία.Από δικές της προσωπικές αλλά και άλλων Λαών "εμπειρίες".
Και έρχεται και με αρκετά bells
& whistles.
Η (τεχνητά) εκμαιευόμενη συμπόνοια,καιτό προνόμια της συνεχούς προστασίας πού εκπορεύονται από αυτήν,μπορεί να σού δημιουργήσει παραισθήσεις τυπου Ιζνογκούντ.
Μόνον πού άν τα πάρει στο κρανίο ό Βεζύρης...ξεχνάς το δικό σου!!

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ Συγνώμην ξέχασα στό ανωτέρω
Τήν καλησπέρα μου

ό παγωτατζής

Ζάχαρη είπε...

Καλησπερα παγωτατζη

Συμφωνω .Ειμαι περιεργη οταν λες Βεζυρη που παει το μυαλο σου;

Ανώνυμος είπε...

ποιόν έχω;;
τήν πάλαι ποτέ ...Dream Team!

ό παγωτατζής

Ανώνυμος είπε...

Θα μού επιτρέψεις να σε προβληματίσω λίγο αγαπητή μου..
με μιά φανταστική ιστοριούλα..ίσως και να σε κουράσω...Ζητώ όμως προκαταβολικά συγνώμην και την κατανόησή σου!
Εξάλλου λίγη "ελαφριά ματιά" στα δρώμενα ενίοτε αποφορτίζει κάπως...

*******

Ο στρατιωτικός Βεζύρης-αναμένοντας και αυτός το φιρμάνι περί ευδόκίμου τερματισμού τής καριέρας του οσονούπω από τό Χαλιφάτο- κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.Και θα αρχίσει να γίνεται δύστροπος,κυκλοθυμικός.Ξέρει ότι οι μέρες τής δόξας τού πέρασαν.Εξάλλου είναι γνωστός ό τραχύς χαρακτήρας των cowboys είς την Δύση.Τήν δουλειά έως τώρα την έφερε σε πέρας.Τό χαλιφάτο στοχεύει και έχει σχεδιάσει εδώ και παρα πολύ καιρό να τον υποκαταστήσει.Αλλά φοβάται την απρόβλεπτη και οργισμένη αντίδρασή του μια πού έχει πολλή δύναμη και επιρροή στό στράτευμα ακόμη.Ετσι έχουν διαμηνύσει στόν αντικαταστάτη του ότι πρεπει να προετοιμαστεί ανάλογα,με αφοσιωμένο και εκπαιδευμένο δικό του "στρατό",μήν και τυχόν θελήσει να αντιδράσει ό λεγάμενος.
Για τόν φόβο τών Ιουδαίων πού λένε.

Ο εν αναμονή λοιπόν νέος Βεζύρης ή και Βεζυροπούλα-μήν ξεχνιόμαστε ζούμε και σε εποχή "ισότητας"-, ψάχνοντας στηρίγματα σε ανθρώπους ανά τήν επικράτεια, έρχεται σε επαφές με πρόσωπα έμπιστα τού υπό διωγμόν Βεζύρη.Για να συνεχιστεί απρόσκοπτα ή δουλειά του Χαλιφάτου.Θέλει χρόνο να εκπαιδεύσεις νέα και έμπιστα άτομα.Ενώ άν μπορείς να εξαγοράσεις μερικά είναι πιό εύκολο.Ξέρει από τέτοια ό Νέος Βεζύρης.Παλιός στά κόλπα αυτά.Η πεμπτουσία της φιλοσοφίας του..
Τού νέου αυτού Βεζύρη- ή Βεζυροπούλας, είπαμε-ιδιαίτερα τού έχει μπεί στο μάτι ή ταμίας του πρώην,μιά πού ξέρει απέξω και ανακατωτά τό πουγγί,αλλά και τούς υπηκόους μεγάλου μέρους τής επικράτειας πού πληρώνουν τούς φόρους ελέγχει.Ομως ώς νέος πανούργος Ιζνογκούντ-ένεκα ή σοφία αιώνων τών προγόνων του-,έχει δεί ότι ή ταμίας δεν είναι δα και τόσο έμπιστη και αθώα όσο δείχνει.Κάνει παιχνίδι πίσω από την πλάτη τού νύν Βεζύρη,τήν θέση τού οποίου επωφθαλμιά για τον εαυτό της.
Και μαζεύει τιμαλφή και πολύτιμα για πάρτη της, σιγά σιγά "ψειρίζοντας" το πουγγί,και παράλληλα όλο κλαίγεται στον Βεζύρη ,ότι δύσκολα είναι τα πράγματα "δώσε πολυχρονεμένε μου κάτι παραπάνω την φτωχή ,τόσα προβλήματα κάθε μέρα να σού γεμίζω το ΄σεντούκι" και άλλα τέτοια μελοδραματικά.
Πολύ καιρό πάει αυτή ή δουλειά,χρόνια τώρα,και όσο ό Βεζύρης παρέμενε Βεζύρης έλεγε " δεν βαριέσαι σάματις εγώ τα πληρώνω " δεν υπήρχε πρόβλημα.Τώρα πού αντελήφθη τό τι μέλλει γενέσθαι,δεν μασάει κλαψες και στοιχίζει γύρω του έμπιστους.Είδε και κάτι περίεργα μυστικά-φανερά πάρε δώσε τής ταμίας του με μιά νέα εξωτική φιγούρα-τά πήρε στο κρανίο.
"Είμαι ή δεν είμαι ακόμη ο Βεζύρης;" ανέκραξε.
Αλλά ή συμφωνία είχε ήδη γίνει...

συνεχίζεται..

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια........



Η ταμίας τού παλιού θέλει και πάλι να είναι και ή ταμίας τού νέου Βεζύρη.Αλλά ό νέος τής έκοψε τον βήχα από την αρχή.
"Εγώ δεν είμαι σαν και αυτόν καλός"τής είπε.
"Ξέχασε τα όνειρα και τίς φιλοδοξίες πού έιχες",τής σφύριξε.
"Θέλεις να μαζεύεις λεφτα και για μένα,εντάξει,αλλιώς και εσύ θα ακολουθήσεις τό πρώην αφεντικό σου...Διάλεξε!
Α! και άνοιξε τό κρυφό πουγγί με τα κλεμμένα και μοίρασε στούς υπηκόους.Θέλω να έχω καλό πρόσωπο όταν με το καλό γίνω και επίσημα χαλίφης,και δεν θα με μισούν εξαιτίας σου..Αντε τώρα.τρέξε να κάνεις αυτό πού σού είπα..Αλλιώς φύγε από τώρα, μήν σε βρώ στο χαγιάτι,όταν αναλάβω.Κατάλαβες;"

Πανικοβλήθηκε και τρομοκρατημένη έτρεξε να βρεί τίς κολλητές της φίλες, να πάρει την γνώμη τους και να σχεδιάσει την πορεία της μέσα από νέο πλάνο,μιά που τό παλιό ανατράπηκε.
Να προδώσει τα όνειρά και τίς φιλοδοξίες της;
Ισως μήπως να τα αναβάλλει προσωρινά,αλλά πάλι πόσο προσωρινά;
Πόσο υπομονή να κάνει;;
Και αυτός ό νέος Βεζύρης δεν φαίνεται και τόσο τού χεριού της.Το νιώθει..δύσκολα τα πράγματα.
Νά εγκαταλείψει το χαγιάτι;; Μπά ούτε συζήτηση ...θα πεθάνει στούς δρόμους απροστάτευτη.
Ασε πού δεν θα ελέγχει και το πουγγί.

Τέλος πάντων άσε να δούμε και τί θα πούν οι κολλητές μου,με τα νέα...σκέφτεται.Και έχουμε λίγο χρόνο ακόμα μεχρι την αλλαγή.
Κάτι θα σκεφθούμε..Είναι για να παίζουμε το κεφάλι μας κορώνα-γράμματα ειδικά τώρα;;;.....

*******

Η Ιστορία συνεχίζεται αενάως είς τό μέλλον όπως συνέβη και στο παρελθόν έως σήμερα.
Τό χαλιφάτο είναι πάντα εκεί ,προχωρά όρθιο,αλλάζοντας τον Βεζύρη όποτε ή ανάγκη προκύπτει..

ό παγωτατζής

Ζάχαρη είπε...

υποθετω οτι καταλαβα ,
αλλα χαλιφατο χωρις Χαλιφη...