7 Νοε 2011

δεν φθάνουν πάλι...

Εμείς μπορεί να καταφέρουμε -καλά που υπάρχουμε και τραβάμε επάνω μας την προσοχή- να εφαρμόσουμε την συμφωνία του Οκτώμβρη,αλλά μπορεί η συμφωνία να μην θέλει να εφαρμοσθεί...δηλαδή να δούμε αν θα υπάρχει αντικείμενο.

reuters  Bundesbank: central bank reserves ( και ο χρυσός)  will not help fund EFSF.Germany on Saturday rejected media reports that Bundesbank reserves would be used to fund the euro zone's rescue facility after German newspapers said Group of 20 leaders had discussed the idea of tapping central banks.


Για να ζητάνε τον χρυσό- της Γερμανίας αρχικά- καταλαβαίνει κανείς τι απέγινε η αξιοπιστία των ευρωπαικών κρατών.Οι συντάξεις των πολιτών τους δεν έχουν σημασία μπροστά στην σωτηρία της Ευρώπης,ο χρυσός τους βέβαια έχει μιάς και εξαρτάται απο αυτόν η πιστοληπτική αξιολόγηση τους.Συνεπώς τα χρήματα του EFSF ίσως δεν φθάνουν, μιας και οι G20 αρνούνται κάθε συμμετοχή. Είμαστε ενώπιον του πεπρωμένου μας. Όχι που θα ξεφεύγαμ(ν)ε.

Προς εμπέδωση "It is normal to discuss the sovereign debt problem by focusing on the sustainability of public debt in the peripheral economies. But it can be more informative to view it as a balance of payments problem. Taken together, the four most troubled nations (Italy, Spain, Portugal and Greece) have a combined current account deficit of $183 billion. Most of this deficit is accounted for by the public sector deficits of these countries, since their private sectors are now roughly in financial balance. Offsetting these deficits, Germany has a current account surplus of $182 billion, or about 5 per cent of its GDP.Viewed in this light, it is clear that there needs to be a capital account transfer each year amounting to about 5 per cent of German GDP from the core to the periphery. Without that, the euro will break up."Gavyn Davis



Μια φωτογραφία του Atget  (Παρίσι 1900) και δίπλα μία της ίδιας τοποθεσίας τώρα. Τόσα χρόνια αέναης ακινησίας δίνουν παρηγοριά.

14 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

H αέναη ακινησία νομίζω οφείλεται στο ότι οιι Γάλλοι παραδόθηκαν ή έκανα το Βισύ και το Παρίσι δεν υπέστη Λουφβάφε ή V1 και V2.

Και μάλλον παρεδόθη καιο Σαρκοζύ προχτές.

Τώρα για το πρώτο... Μα δεν λέμε τόοοσο καιρό ότι οι επιδρομείς δεν επιστρέφουν λάφυρα -- για τα οποία μάλιστα πάσχισαν!

Εμένα η μύτη μου μου λέει ότι η Γερμανία έχει γίνει ..takeover target γιατί όπως και πριν 60-70 χρόνια τα έβαλε με πολύ κόσμο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, και δεν ξέρω Κινέζικα ή την νοοτροπία του ...Κομφούκιου και την σχέση του με τον Τζωρτζ Ουάσινγκτον. Στο EFSF ωστόσο ο Κομφούκιος ήταν ξεκάθαρος.

Ωστόσο Ζάχαρη, δεν αιθάνομαι ότι πρέπει να πανηγυρίζω, γιατί όμτι μουσική και να παίζει το ραδιόφωνο, εγώ ακούω πάπιες, πάπιες, πάπιες. Και η μόνη μου "ελπίδα" είναι ότι αφού δεν απέδωσαν οι πιρουέτες του μεν και θα δοκιμάσουμε τις πιρουέτες του δε. Και εάν υπογραφεί το Μνημόνιο της 6ης δόσης, είμαι πολύ περίεργος τι θα γίνει εδώ όταν η Γερμανία αρχίσει να κάνει takeover defence (εάν βεβαια έχουν βάση οι εικασίες μου), ή όπως ρωτάω εδώ και καιρό, για ποιό ακριβώς πράγμα θα κάνουμε εκλογές.

Θεωρώ δεδομένο ότι μισθοί συντάξεις και τέτοια, θα κοπούν. Επίσης ότι ο φορομπηξία θα συνεχιστεί. Και ότι πολλοί έχοντες, απλά θα φύγουν (όσοι μπορούν) -- που θα πάνε άγνωστο.

Ερωτηματικό τι θα γίνει με ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και Helios. Μυρίζομαι ότι οι ντόπιοι τσιφλικάδες δεν πολυγουστάρουν να "αξιοποιηθούν" οι ΔΕΚΟ "Ευρωπαϊκά", αλλά μόνο ένας μπορεί να τα βάλει με την Ευρώπη, και άγνωσται αι βουλαι του, ή τι ακριβώς θέλει από το ...takeover. Εχουν περάσει πολλά χρόνια από τον Λόρδo Ismay...

Και τα γράφω αυτά και τα αυτιά μου πάνε να σπάσουν από το quack quack quack, ελληνιστί πα πα πα πα

archaeopteryx είπε...

Τι να βομβαρδίζουν; Χμμμ το ευρώ; Όχι σαν ισοτιμία, απ΄εναντίας να πάει στα 2,5 από το 1,4. Να κοπούν οι εξαγωγές BMW στην Αμερική. Αλλά η Κίνα που ευχαρίστως να το έβλεπε στα 0,7 από το 1,4? Και εάν έχουν χάσει και λεφτά οι money managers (κάπου έχουν μια αναρτηση για δαύτους) θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

Ζάχαρη, το αδιέξοδ ΔΕΝ υπάρχει. Το αδιέξοδο λύνεται με ειλικρίνεια στην λογιστική απεικόνιση. Πούλησες κύριε με πίστωση και δεν έχει ο πελάτης να σου δώσει; ΕΧΑΣΕΣ! Αυτό το αρνούνται οι ΓαλλοΓερμανοί εδω και δύο χρόνια πανάθεμάν τους. Βέβαια, οι άλλοι έχουν το διεθνές νόμισμα, αλλά εάν, λεω, έαν (if) το ευρώ τσαλαπατηθεί λιγάκι θα παραμείνει ανενόχλητο το διεθνές νόμισμα πυο προέκυψε μετά τον ...Β'ΠΠ.

Η συναίνεση βρε Ζάχαρη (αν κρατήσει), μήπως ειναι για να βγούμε ή να μας βγάλουν από το ευρώ; Ή ο πεινασμένος ονειρεύεται καρβέλια;

archaeopteryx είπε...

ωπ --- χάθηκε η απάντησή σου στο πρώτο σχόλιο!

Ζάχαρη είπε...

Ουτε ο Πολανσκι δεν εχει σκεφτει τοσα αδιεξοδα και καταστασεις που ο ανθρωπος δεν μπορει να ξεφυγει.
Ή το αλλο οτι τωρα τελειωσε η μεταπολιτευση...Αυτη την κουβαλουσαμε μεσα μας πριν την ζησουμε και μια χαρα θα συνεχιστει.

Ναι θα εχουμε χειροτερα αφου μασησανε και οι Γαλλοιταλοι.Αλλα και η Γερμανια δεν ειναι τοσο σιγουρη.

Εγω ειμαι ρομαντικη,πιστευω οτι υποκαταναλωση αποτελεσμα της πτωτικης τασης στο ποσοστο του κερδους δεν παει αλλο.Θα βρουν τη λυση.Και δεν θα ειναι πολεμος,τι να βομβαρδισουν τα παραγωγα;

Για ποιο πραγμα θα κανουμε εκλογες;
Για την εμπειρια...τελικα.

(Καλα, με τον Ατζετ με προσγειωσες :) )

Ζάχαρη είπε...

προσπαθησα να την ξαναβαλω

εγω δεν βλεπω συναινεση...διαφορετικα το λενε.Δεν βλεπω γεγονος δηλαδη...οποτε δεν συνδεεται με το ευρω,ειναι για εσωτερικη καταναλωση.

archaeopteryx είπε...

μπορεί...

nikos είπε...

το λέμε πλήρης εκφυλισμός

nikos είπε...

Παρακαλώ αν μπορείς δημοσίευσε την σύμβαση των τρειων εκφυλισμένων "αριστοκρατών"..που διέλυσαν τον καπιταλισμό χιχχι

nikos είπε...

ειναι συμβαση πολεμου και φωτιας!!

nikos είπε...

http://www.voltairenet.org/Grece-Christine-Lagarde-reprend-du

Ανώνυμος είπε...

τα χρήματα του ΕΦΣΦ δεν φθάνουν ούτε για πασατέμπο
αν τους άφηνε πέρσι ο Τρισέ να τυπώσουν ίσως τώρα να ήταν διαφορετικά

καλή εβδομάδα
@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

Καλη εβδομαδα αλλενακι

ετσι πιστευω και εγω.
Σκηνη θεατρου καταντησαμε.

nikos είπε...

έχουν κλείδωση και την ισοτιμία ???

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/to-tui.htm

Ζάχαρη είπε...

@ nikos

Τελικα μετα απο αυτο βρηκανε λεφτα για το μερισμα του μετοχικου.Οποτε υπαρχει ενοχη.