2 Νοε 2011

δεν ξέρω αν υπάρχει τέλος


Από ένα άρθρο γενικά πολύ σωστό. Τα ψέμματα όμως έχουν πάντα ένα τέλος 

Σκέφτομαι οτι για την ακρίβεια 'θα θέλαμε' τα ψέμματα να έχουν πάντα ένα τέλος.Απο την στιγμή που αυτά παίρνουν μορφή, αυτονομούνται και ζούν την δικιά τους ζωή.Και αρχίζει μετά να μπλέκεται το ψέμμα του ενός με την αλήθεια του άλλου:
Λευκός Οίκος:το δημοψήφισμα υπογραμμίζει την ανάγκη για ευρωπαική ενότητα
Έπειτα και να τελειώσουν τα ψέμματα, δεν τελειώνουν αυτοί που τα λένε.
______
σημ.Μια εξέλιξη ακολουθίας ψεμμάτων π.χ. "Από την πλευρά του, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο εσωτερικής στάσης πληρωμών με αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων και βάζοντας «χέρι» στα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εφόσον καθυστερήσει δραματικά η εκταμίευση της έκτης δόσης." 
πρόκειται για την συνέχεια του 'αν δεν πάρουμε την δόση δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις'  (πού είναι τελικά το τέλος;).

RodneySmith

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Ζαχαρη, παίζοντα πολλά παιχνίδια, τα περισσότερα πέρα από το μυαλό ή την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου.

Και εάν ο ΓΑΠ έκανε κωλοτούμπα, ή εάν ήταν πράκτορας ευρωσκεπτικιστής τόσο καιρό, ή απλά κάνειο μπλοφές για το τομάρι του ή για τις Τράπεζες, ΤΟ ΤΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. Το ΕΥΡΩΛΟΓΟΥΡΙΚΙ πάει σύννεφο. Μέχρι Ευρώπη 2 ταχυτήτων με εμάς στην 3η διαφημίζουν σε μία και μόνη προσπάθεια:

Μην τύχει και τους ξεφύγει και πούμε την άποψή μας τώρα που η αλήθεια αχίζει να φαίνεται στο τούνελ, δεν έχει φανεί, αρχίζει.

Για μένα η Ευρώπη είναι μια υποκρισία που με επιδότησε, με λάδωσε, με δάνεισε, με ξαναδάνεισε, και με ξαναξαναδάνεισε για να αισθάνουμαι πλούσιος και να χτίζω το ευρωπαϊκό κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου, και τώρα που νομτελειακά και προβλέψιμα δεν έχω να ξεπληρώσω θέλει το οικόπεδο.

Μάπα διαδικαστική και γεμάτη παγίδες και για εμάς το δημοψήφισμα, αλλά εάν 5.000.000 έλληνες είχαν το δικαίωμα να πούνε ναι ή όχι σήμερα τι θα έλεγαν;

Είχε λογική ή Βαρουφάκειο ανάλυση ο Μεταξάς; OXI δεν είχε.

Όχι απλώς θα αρπάξω κάθε ευκαιρία να πώ το ΟΧΙ, αλλά θα στενοχωθηθώ επειδή η μύτη μου μου λέει ότι πυροτέχνημα ήταν και θα περάσει.

Ζάχαρη είπε...

Δεν ειμαι σιγουρη οτι θα πουνε οχι.
Απο την εποχη της χουντας οι ελληνες τα εχουν κοψει τα οχι.Κατι εγινε τοτε και ο Ελληνας εχασε τον χωροχρονο του.Μπορει να φταιει απο πιο πριν η σφαλιαρα του Πιουριφοι μπορει κατι αλλο...

Οντως οι κωλοτουμπες ειναι απιστευτες,αλλα αναμενομενες.
Δινουν το παραδειγμα στους ιθαγενεις και τους απενοχοποιουν κατα τα γνωστα.
Δεν ειμαι ασιοδοξη,γιατι αλλο να φυγουμε ,αλλο να μην φυγουμε και αλλο να πεταχτουμε.

Παντως με τους αμερικανους σημερα φανηκε οτι το παιχνιδι ειναι στημενο,και πυροτεχνημα αλλιως δεν θα τολμουσανε να ρισκαρουν .Μενει να δουμε τι ακριβως σκεφτεται ο σκηνοθετης ελπιζοντας να μην μας εγκαταλειψει και αυτος.

archaeopteryx είπε...

Αν πούμε "ναι", ναι. Αν "όχι", όχι.

Για να δούμε... Θα πιάσει ο εκβιασμός της 6ης δόσης;

nikos είπε...

προσωπικά βλέπω .. φωτιές πολλές φωτιές ..και εύχομαι να σφάλω ..

Ζάχαρη είπε...

niko
και βεβαια δεν σφαλεις.Μονο που δεν πηρανε ολοι χαμπαρι οτι καιγονται.