1 Νοε 2011

το παρόν μετράει


"Με απώλειες 1,70% έκλεισε στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei, ενώ μεγάλη πτώση 2,56% σημείωσε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Σταθεροποιητικά ωστόσο κινήθηκε ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα, στο +0,03%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίασε και η αγορά στην Κίνα, με οριακά κέρδη 0,07%. Πτώση είχε ο γενικός δείκτης στην αγορά της Αυστραλίας, με απώλειες στο 1,45%.
Η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 82 λεπτά, στα 92,37 δολάρια το βαρέλι.
Το δολάριο ενισχύθηκε οριακά στα 78,07 γιεν, ενώ πτωτικά κινήθηκε το ευρώ, στα 1,3804 δολ., από 1,3924 δολ."εδω

Βουτιά» 3,89% καταγράφει ο Euro Stoxx 50, ενώ απώλειες 3,92% καταγράφονται στη Γερμανία, 2,50% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 3,49% στη Γαλλία.Πρωταγωνιστής στις απώλειες το ιταλικό χρηματιστήριο με πτώση 4,35% και τα spread σε νέα ύψη-ρεκόρ.
Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 3,56%, ο ελβετικός SMI χάνει 2,19%, ενώ στην Ολλανδία καταγράφονται απώλειες 2,99%." εδώ και εδώ



σημ.Τί  σημασία θα έχει αν το αποτέλεσμα του ξαφνικού (;) kathimerini.gr δημοψηφίσματος είναι θετικό; Ποιόν εξασφαλίζει;Kαι ποιόν δεσμεύει; Το ζήτημα στην πράξη δεν είναι ιδεολογικό είναι ζωτικό.Γιατί εξ άλλου όταν κάποιος καταστρέφεται ξεχνάει και τα ναί και τα όχι και εξεγείρεται ξανά.Δεν υπάρχει εξουσιοδότηση επ'αόριστον στην πείνα.
'Αρα σίγουρα δεν έχει καμμιά χρησιμότητα όλο αυτό για το μέλλον αλλα μόνο για το παρόν.Όπως το βιώνει ο καθένας μέσα στον κόσμο του.

upd,  ένα παράδειγμα Russia Halted
         ένα άλλο, Who is my master?

8 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Το ότι αντέδρασαν οι αγορές στο "δημοψήφισμα" το θεωρώ ανόητο. Οι αγορές από το 2000 είναι σε αναμμένα καρφιά, αλλά λίγο η ρευστότητα, λίγο οι ...πόλεμοι, λίγο τα κέφια, αποσπούν την προσοχή από την ουσία.

Όχι ότι ξέρω "την ουσία" αλλά η ουσία περιλαμβάνει και το γεγονός ότι πολλοί καταναλώνουν και ευημερούν με δανεικά, και μερικοί έχουν να τα ξεπληρώσουν ή να τα ...κατακτήσουν, και μερικοί δεν έχουν.

Αυτό σε περίοδο που μερικοί αποφάσισαν να μαζέψουν λίγη ρευστότητα για πάρτη τους. Και, σε περίοδο που άλλοι έχουν ρευστοτητα και θέλουν και αυτοί από τα καλούδια που βγαίνουν από την γη και κάνουν την ζωή άνετη.

Αυτή είναι η ιστορία από το 2000 και μετά. Συν κάτι αεροπλάνα σε κτίρια και τα περι αυτών.

Τα πολύ βασικά, αυτά που εσύ τόσο εύγλωττα μαζεύεις και δείχνεις, ΔΕΝ αλλάζουν ούτε με καθρεφτες, ούτε με βουντού, ούτε με δηλώσεις. Απλά, δεν αλλάζουν. Και μερικοί μπορεί να εθελοτυφλούν και να χάβουν ή να παριστάνουν ότι χάβουν (για να χάψουν οι ...άλλοι), αλλά τα βασικα είναι εκείκαι παραμένουν.

Και σε όοοολα αυτά, κανείς μα κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να πει στον εδώ κόσμο, "μάγκες κάνετε τα κουμάντα σας γιατί δεν θα έχετε να φάτε" -- είτε γίνει δημοψήφισμα, είτε όχι, είτε με έτσι, ή με γιουβέτσι.

Και άντε πες στα παιδάκια που πάνε για φραπέ και πιστεύουν ότι ο θείος έχει να δίνει ότι το γιουβέτσι είναι είδος πολυτελείας για μια φορά το μήνα, έαν έχεις δίφραγκο να το πας στο φούρνο να στο ψήσει. Ή τι να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα επ αυτού.

Ζάχαρη είπε...

Οι αγορες αντεδρασαν ανοητα αλλα η σουμα σημερα θα ειναι καλη.

Το σιγουρο ειναι για εμενα οτι δεν τους νοιαζει το αποτελεσμα του δημοψηφησματος.Αλλη μια παγιδα ειναι.
Βεβαια οποιος βαζει παγιδες μετα πεφτει μεσα ο ιδιος,αλλα...αυτο ειναι το αποτελεσμα της κακης χρησης της δημοκρατιας 'αλλος πινει άλλος πληρωνει'.

Ανώνυμος είπε...

ITALY 2-YR BOND YIELD SPREAD VS GERMANY HITS NEW EURO LIFETIME HIGH ABOVE 500 BPS

xrhxa είπε...

a

xrhxa είπε...

Καλησπέρα σας....

Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό δεν καταλαβαίνω από δείκτες και το νόημά τους...αλλά καταλαβαίνω , λίγο πολύ , ότι αυτά που ο αΓΑΠούλης τόσους μήνες προσπαθούσε να πάρει από την Ε.Ε. , μόλις κατάφερε να τα πάρει, αυτός έδωσε μια και τα γκρέμισε όλα....

Σαν την αγελάδα που κλωτσάει τη καρδάρα με το γάλα , μόλις αυτή γεμίσει...

Και άντε να πεις, η αγελάδα είναι ζώο...δεν το κάνει επίτιδες...
ο αΓΑΠούλης; έχει μήπως το ακαταλόγιστο; ή μήπως πρέπει να συμφωνήσουμε με τον Δημαρά : "ή δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι καθοδηγούμενος" ( και από ποιόν κε Δημαρά; μήπως ξέρετε κάτι;)

Για μένα είναι σίγουρο ότι είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία....από την πρώτη στιγμή....από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε...

archaeopteryx είπε...

μα τι πήρε ο ΓΑΠ από την ΕΕ;

Τίποτα.

Μετατρέψαμε "ανοιχτά" δάνεια στα οποί σχετικά εύκολα κάνεις σταση πληρωμών σε ενυπόθηκα που είναι πολύ πιο δύσκολα.

Ότι "πήραμε" πήγε υπέρ πιστωτών με επαχθέστερους όρους. η 6η δόση θα ήταν για ...εμάς και να την που κόλλησε -- εδώ και καιρο κόλλησε

Το ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν με ξενίζει, σχεδόν όλοι ήταν από το 89 και μετά.

Ζάχαρη είπε...

για εμας δεν πηρε τιποτα αλλα καποιοι αλλοι πηραν αρκετα τοσο καιρο με τα σορταρισματα της Ελλαδας.

Οχι δεν με ξενιζει τιποτα ,αυτη ειναι η ιστορια της ανθρωποτητας.
Αλλα αυτοι την δουλεια τους και εμεις οι πολιτες την δουλεια μας.

xrhxa είπε...

Και γιατί ο διαχωρισμός :Από το 89 και μετά; πριν το 89 δεν ήταν κανείς σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Εγώ νομίζω ότι ήταν....και πριν το 89...


Η υπηρεσία όμως και η φύση των εντολών του αΓΑΠούλη είναι άλλη. Να καταστρέψει παση θυσία το Ευρώ....και τα πάθη της Ελλάδας δεν μετράνε...ούτε σκουπιδάκι στο μάτι του.....



Εγώ δεν έκανα αποτίμιση του τι πήρε και τι δεν πήρε...αυτός έκανε τα πάντα για να οδηγήσει την Ε.Ε. στο να του δώσει αυτά που έδωσε με την προχθεσινή δραματική σύσκεψη των αρχηγών....αυτός είχε το χε΄ρι του απλωμένο στην επαιτεία...και μόλις πήρε αυτά που δεν έλπιζε ότι θα πάρει , αμέσως άλλαξε τακτική και το πάιζει δημοκράτης....ο Ελληνικός λαός -λέει- πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του ..... χαχαααααχαααααααα.....κάτι μας έιπε...
τον πιάσανε πονοψυχιές για την δημοκρατικότητα του Ελληνικού λαού.......
χααααχααααχααααααα....
και συνεχίζει με τα ανέκδοτα...αφού πρώτα δούλευε νυχθημερόν για να μας σώσει , τώρα μας μαθαίνει και δημοκρατία....

Αυτός ο άνθρωπος δεν θα έχει καλό τέλος....και δεν εννοώ πολιτικό...αυτό ήδη τελείωσε...