22 Οκτ 2011

το μαχαίρι


Το μαχαίρι στο Blackmail του Χίτσκοκ .Αποτελέσματα της επανάληψης και της πίεσης...τα ατυχήματα.Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ποιός πιέζεται περισσότερο...λογικά αυτός που χάνει και περισσότερα.

και άρθρα σχετικά με πίεση :
-why not blame Germany?
- not blame Germany
-it may have already moved to France and we are just too busy to notice.

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Το ερώτημα δεν είναι αν φταίει η δεν φταίει η Γερμανία στην διαχέιριση της κρίσης.

¨Η θα δώσεις ρευτότητα σε όλους και θα έχεις ένα νόμισμα, ή θα δώσεις ρευστότα σε όσους θες και θα έχιε περισσότερα από ένα νόμισμα.

Το έγκλημα είναι στο ότι είχες σκληρό νόμισμα και τσάμπα χρήμα και τώρα σου χρωστάνε αυτοί που τους πούλησες και περνούσατε (νόμιζες) όλοι καλά και τώρα που δεν έχουν (ως προφανώς ήξερες) τους πάιρνεις το σπίτι

Εχω δει τράπεζες να δανείζουν πελάτη όχι επειδή τους λάδωσε (το έχω δει και αυτό) αλλά επειδή ήθελαν το ιδιωτικό νησάκι με το σπιτάκι στην κορφή για να κάνει διακοπές ο τραπεζίτης.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο τραπεζίτης σε εμάς είναι Γάλλος, αλλά αυτός που θέλει το νησάκι είναι Γερμανός. Cluster fuck που λένε οι Τούρκοι, αλλά ίσως όχι κατά λάθος όπως υπαινίσσεται η άσεμνη λέξη.

Ζάχαρη είπε...

To ζητημα ειναι οτι οταν δινεις ρευστοτητα παιρνεις και ενα ρισκο.Εκει μαλλον δεν ξερουν να κανουν λογαριασμο.
Οι Αμερικανοι ειναι πιο θανατηφοροι αλλα πιο της αγορας σε αυτα τα δωσε-παρε.

Εγω εξακολουθα να πιστευω οτι μια ηταν η λεξη...blackmail.

archaeopteryx είπε...

είναι μπλακμέηλ, μέχρι να δεις το φίδι να κοιτάει και εσένα. Να δεις ότι η Γερμανία πάει για ρουά ματ. Θα συμφωνήσει σε κάποιο λασκάρισμα (βοηθάει την Γαλλία) αλλά θα βάλει και γκαουλαϊτερ παντού. Αναρωτιέμαι πως δεν θα το πάρουν χαμπάρι οι Γάλλοι...

Ζάχαρη είπε...

Ήταν...
Η Γερμανία ομως θα ήταν ανατροπη αν δεν εχανε ξανα.