29 Οκτ 2011

συνέχεια



The ECB has apparently been forced to buy up more Italian debt on the secondary market since the new eurozone rescue plan was announced FT


 Ιταλία: off-balance-sheet υποχρεώσεις αυξανόμενες


Ιταλία :χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης


Θα τυπώσει η ΕΚΤ;
Γιατί εναλλακτικά..." Δεν τα παίρνετε από την Κίνα.Αν ήμουν Χου Ζιντάο, θα ήμουνα προσβεβλημένος.Οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα για να λύσουν τις δικές τους κρίσεις χρέους, και νομίζουν ότι οι Κινέζοι είναι αφελείς ώστε να τους δώσουν τις  αποταμιεύσεις τους. Δε νομίζω. Η Κίνα δεν είναι μια παγκόσμια μηχανή ΑΤΜ, ή μια φιλανθρωπική οργάνωση. Στο τέλος, η Κίνα θα επενδύσει τα χρήματά της όπως κάθε άλλος χρηματοδότης - με τρόπους που αυξάνουν την επιστροφή τους και με σκοπό να διατηρήσει τον πλούτο της. Ίσως οι Κινέζοι μπορούν να δωροδοκηθούν παίρνοντας περισσότερα δικαιώματα ψήφου στο ΔΝΤ. Αλλά ακόμη και αν η Κίνα ρίξει στην Ευρώπη ένα κόκαλο για την ενίσχυση της πολιτικής επιρροής της στην περιοχή, η ζώνη του ευρώ χρειάζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ίσως ακόμη και τρισεκατομμύρια." more 

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

δεν ισχυρίζομαι ότι καταλαβαίνω τι γίνετα, αλλά νομίζω ότι αγοράζουν χρόνο (με άγνωτους σκοπούς)

Η μόχλευση του EFSF είναι σαν να δανείζεσαι για να αγοράσεις πακεταρισμένα subprimes... πρωτότυπο.

Η ιδέα ότι οι Κινέζοι ή οι Βραζιλιάνοι θα δανείσουν, προϋποθέτει ότι αυτοί θα ανακαλύψουν στην Ευρώπη τον εμπορικό εταίρο που έχουν στην Αμερική. Λες να εκχωρήσει την αγορά της σε Κινέζους η Γερμανία; Ή εκχωρεί την δική μας.

Χωρρίς λοιπόν να καταλαβαίνω τι γίνεται, ή αγοράζουν χρόνο, ή ψάχνουν για κορόϊδα.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγανακτισμένοι στην Γερμανία χέ,χέ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/10/2011_412380

Ζάχαρη είπε...

Μονο για Κινα γιατι οι αναδυομενες ασε, αυτες δανειζονται με δανεικα.


Νομιζω πως καποιοι προσπαθουν να δελεασουν τους Κινεζους με μεριδιο στο ΔΝΤ ,αυτο ειναι ολο.Αν δεχθουν προνομια στην Ευρωπη εξ αλλου υποβαθμιζουν την δικια τους παραγωγη που θα ακριβηνει.

Τελος παντων,απο κοινωνιολογικη αποψη εκεινο που κανει εντυπωση ειναι οτι δεν υπαρχει καμια ιδεολογικη προετοιμασια ή κινηση για οσα γινονται.Αυτο με κανει να πιστευω οτι δεν υπαρχει σχεδιο και ειναι ολα στον αερα.Διαφορετικα θα ειχαμε πολεμο ή καμια αλλη μοδα.Μπορει και καμια θρησκεια.
Αυτα κανει η πολλη λογιστικη σε απομακρυνει απο τις ανθρωπινες παραμετρους του κερδους. :)

nikos είπε...

πάντα επίκαιρη και πρωτοπόρα