16 Οκτ 2011

μετά το όριο

 Απλά...
The Street Light "The eurozone will face the prospect of having to come up with perhaps in excess of a trillion euro to support the Spanish and Italian government debt markets and to rescue the entire European banking system from collapse.

...Η ευρωζώνη χρειάζεται μια ελληνική διάσωση περισσότερο από ό, τι η Ελλάδα. Σε κάποια στιγμή σύντομα  Ελλάδα πρόκειται να φθάσει στο όριο της σχετικά με την λιτότητα-τιμωρία που είναι διατεθειμένη να δεχθεί. Η ελληνική κυβέρνηση θα χάσει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος που καθορίζει η ΕΚΤ και η Γερμανία, και δεν θα είναι σε θέση να συγκεντρώσει πρόσθετους φόρους ή να κάνει περικοπή των κρατικών δαπανών, χωρίς να προκληθεί   κατάρρευση της κυβέρνησης. Και κανένας, δεν θα την κατηγορήσει πραγματικά. Η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να σκεφτούνε πολύ, πολύ, προσεκτικά την απάντησή . Εάν επικρατήσουν πιο νηφάλιες σκέψεις, το είδος της συλλογιστικής που περιέγραψα, δείχνει ότι θα είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης να καταπιεί την υπερηφάνεια και να δώσει το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται για να κρατήσει την Ελλάδα στο σύστημα.".

σημ.Πόσες χώρες και πόσες τράπεζες,θα αντέξει να σώσει η Γερμανία; Θα αναρωτιούνται οι Αμερικανοί...


4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

έχεις ταλέντο τελικά να βρίσκεις ενδιαφέρουσες αναρτήσεις... Δίκιο έχει ο τύπος, του είπα και την γνωμη μου.

archaeopteryx είπε...

http://www.economist.com/node/21532288

Να και κάτι που δίνει πόντους στην "Ευρώπη"

Ζάχαρη είπε...

Εχει συχνα δικιο ο στρητ λαιτ.Ωραιο το σχολιο σου ,καιριο .Να το διαβασουν και οι αλλοι σχολιαστες γιατι συνηθως αναλωνονται σε κακιες και τετοια.

Για το Εconomist,ισως παρ'ολα αυτα,να εχει προβλημα η Eυρωπη απο τον ανταγωνισμο με τις αναδυομενες.

archaeopteryx είπε...

είναι λίγο χρονοβόρο, αλλά έχω προσπαθήσει να γράφω τίποτα εις την αλλοδαπή...