8 Οκτ 2011

κάνουν τον σταυρό τους

Στο  Newsweek, η άποψη των Ταλιμπάν απέναντι στο ΝΑΤΟ είναι κάπως έτσι: "Εσείς έχετε τα ρολόγια, εμείς έχουμε τον χρόνο".
Και μιλάμε για μια ιστορία που κόστισε όσο το ελληνικό χρέος,και τελικά μάταια.
Την ίδια στιγμή,αφού κατηγορεί τον ευρωπαικό νότο για ανηθικότητα και πολλές σπατάλες,δηλώνει ο Greenspan:  "Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ήρωας.Εκτιμώ ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.Όλοι κάνουν το σταυρό τους.Έχουμε να κάνουμε με συγκοινωνούντα δοχεία. Η υπόθεση πως με κάποιο τρόπο το υπερμεγέθες αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι ανεξάρτητο από την Ευρώπη είναι, πιστεύω, μη ρεαλιστική".

σημ.Τώρα ποιός μιλάει,ο θεατής ή η παραγωγή του έργου; Ο Γκρήνσπαν είναι η περίπτωση ανθρώπου όπου ο λόγος που τον ακούνε όταν μιλάει είναι γιατί είναι ένας απο τους υπεύθυνους της κατάστασης.Ψυχόδραμα.

Αυτά είναι και τα ηρωικά αποτελέσματα του "ήρωα" ,σε ευρύτερη κλίμακα (10yr ομόλογα των ΗΠΑ).

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Το ότι πέφτει η μπλε γραμμή (οι αποδόσεις των ομολόγων) σημαίνει ότι ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ τους. Υπάρχει ζήτηση. Flight to "quality", το έχουμε ξαναπεί από το 2008 (όταν έγινε το TARP με τον Paulson): Το δολάριο θα πέσει αλλά το ευρώ θα πέσει περισσότερο.

Η πλάκα είναι ότι τώρα ακούγονται "ευρωπαϊκά" τύμπανα πολέμου αλλά μπορεί και να έχουν αργήσει.

Υποβάθμιση Ισπανίας από Φιτς και γουώρνινγ για Βέλγιο. Η μουσική υπόκρουση είναι στο http://www.youtube.com/watch?v=-bzWSJG93P8 . Ο φόβος του φόβου.

Όσο για τον ΓΑΠ, εξακολουθώ να πιστέυω ότι εάν ο ανόητος είχε πει την αλήθεια από την αρχή, όλα θα ήταν πιο εύκολα για όλους, αλλά προφανώς, μειοψηφώ.

Δεν έχω αντίρρηση να βοηθήσω να αποφευχθεί το τέλος του κόσμου, αλλά παρακαλώ για λίγο σεβασμό...

Ζάχαρη είπε...

Οταν λες αληθεια;

Ανώνυμος είπε...

Οι αγορές προσπαθουν να προεξοφλήσουν,Ζάχαρη.

archaeopteryx είπε...

αλήθεια: Είμαστε χάλια, πρέπει να μαζέψουμε τα του οίκου μας, να προστατέυσουμε την χώρα μας, με προτεραιότηξτα στον κόσμο μας, στα πλαίσια του διεθνούε περιβάλλοντος που είμαστε. Θα αντιστραφούν πολλές από τις παροχές που ταυτίζονται με το Πασόκ, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τους Ελληνες να ψοφάν της πείνας και εμείς πρέπει να φτιάξουμε το δίχτυ προστασίας. θα πιε΄σουμε τους πιστωτές μας να αναγνωρίσουν την οικονομική πραγματικότητα πίσω από το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα, και εάν χρειαστεί, θα κάνουμε δύσκολες κινήσεις που δεν θα συμφέρουν κανένα. Θα υπάρξουν οικονομικές και κοινωνικές παρενέργεις στην χώρα μας, σε κάθε περίπτωση, και θα χρειαστεί σύμπνοια.

Θα προχωρήσουμε σε αυτά και θα τροποποιήσουμε το Σύνταγμα επί το αντιπροσωπευτικότερο, και με περισσότερο διαχωρισμό εξουσιών και περισσότερες απ ευθείας εκλογές από τον λαό.

΄Δεν θέλουμε τον φάυλο κύκλο της κατάρρευσης.

(Αν τα έλεγε αυτά, προεκλογικά, και εάν έβγαινε, ίσως και να τα κάτάφερνε -- και μετά ξύπνησα, χαχαχάαα).

Ζάχαρη είπε...

Δεν θα εβγαινε -αλλα μπα, κανεις δεν θα ηθελε να τον πιστεψει,ολοι θα προτιμουσανε να πιστευουν οτι εκανε πλακα.Το Πασοκ ειναι τροπος ζωης και σκεψης.Νομιζω οτι μπηκε στο DNA του Ελληνα ο οποιος αλλο δεν ηθελε παρα ενα ντηλερ για τις δοσεις του.Καταθλιψη..και αυτη στο dna.
Ειναι σκληρο;

Νομιζω οτι ειναι αργα και για εκβιασμο πια.Ανατριχιασα οταν ακουσα τον γερμανο πολιτικο ,να λεει πως πρεπει να χασουμε την εθνικη μας κυριαρχια...εστω και για λιγο (οση θεωρητικα ειχαμε, οκ).Υβρις...