24 Σεπ 2011

mission impossible

Di-Liu

Ο Μπερνάκι δεν πουλάει let’s twist again....

Κυρίως οι Κινέζοι δεν αγοράζουν..."China to the rescue? Mission impossible" reuters
γιατί περίπου..."Τα μεγαλύτερα θέματα αυτή την στιγμή για την Κίνα είναι ο υψηλός πληθωρισμό και τα βαριά χρέη τοπικών κυβερνήσεων .Ο πληθωρισμός μπορεί να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, όσο για την επιβράδυνση το Πεκίνο ήδη αναμένει η ανάπτυξη να επιβραδυνθεί το επόμενο έτος, και στην πραγματικότητα θα ήταν ευπρόσδεκτο κάτι τέτοιο .Ανάπτυξη κάτω από το 8 τοις εκατό είναι  το ελάχιστο που απαιτείται για να δημιουργήσει αρκετές θέσεις απασχόλησης και αστικοποίηση του πληθυσμού.Ίσως ένα ισχυρότερο γιουάν θα δώσει τον υπόλοιπο κόσμο ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο εμπόριο και ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης στους Κινέζους καταναλωτές. Όμως το Πεκίνο ανησυχεί ότι θα πλήξει τους εξαγωγείς του, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.Η Κίνα θα μπορούσε να μειώσει επίσης τα επιτόκια,αλλά δεν θα το κάνει γιατί φοβάται τον πληθωρισμό."

αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα προσπάθειες...
Bloomberg  EU Plans Greek Buyback Program Open to All Debt...


8 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

http://www.washingtonpost.com/business/economy/europes-debt-crisis-the-good-the-bad-and-the-ugly/2011/09/22/gIQADF9roK_story.html

μια περίληψη του πως τις εναλλακτικές οι ...Δυτικοί (της συγκεκριμένης εφημερίδας -- ερευνητέον εάν είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας χαχαχάαα)

Το Πεκίνο θα βοηθήσει μόνο αυτούς που αγοράζουν Κινέζικα (δεν νομίζω ότι οι Γερμανοί είναι ...Κινεζόφιλοι, αλλά δεν το ξέρω κιόλας

Ζάχαρη είπε...

το ξαναγραφω...Ξέμειναν από όπλα όλοι.O Μπερνάκι ξέθαψε παλιούς χορούς και παλια τοτεμ.

Ανώνυμος είπε...

και όμως βρίσκουν συνδυασμούς

Ζάχαρη είπε...

Το θεμα αρχαιοπτερυγα και αγνωστε δεν ειναι το κουρεμα ΜΟΝΟ.Ειναι και η χρηματοδοτηση μετα.Πως θα γινει...αν θα γινει.

archaeopteryx είπε...

αυξάνεις το μάνυ σαπλάϊ. Κι αν το κάνεις αδέξια το καλαμπόκι πάει στα 1000 (και τότε, εάν έχει λίρες, αγοράζεις κανένα χωράφι για καλαμπόκι). Προσωπικά, δεν ήμουν ποτέ καλός στο μάνυ εντ μπανκινγκ (ζζζζζζ) αλλά νομίζω ότι τα μονεταριστικά κοντεύουν να εξαντληθούν. Στην δε Ευρώπη που είναι "Ευρώπη", τρέχα-γύρευε.

Βέβαια, θα ήταν απλό, να λειτουργεί η συμβατική λογιστική και να γράφονται ζημιές αλλά και αυτό το φοβούνται ότι αποσταθεροποιεί.

Οι Αμερικάνοι (κι ας τους κατηγορούν για βίαιους κλπ) θέλουν να αποφύγουν αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=7Tsqi5SdqA8&feature=related

κι ας έχουν αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=8-J5jCsn5II&feature=related

Ζάχαρη είπε...

Δηλαδη δημοσιονομικη ενωση...

H D day μου εχει κολησει και εμενα.

http://zahari1.blogspot.com/2011/06/blog-post_21.html


Εφυγαν ποτε;

archaeopteryx είπε...

έφυγαν εν μερει το 1990 με το τέλος του Ψυχρού. Θεωρητικά δεν κινδυνεύει η Ευρώπη από Σοβιετική έισβολή. Και η Ευρώπη γλυκκοκοιτάζει και ζαχαρώνει τα αέρια της Ρωσίας. Αν χαζέψεις τις διάφορες Δυτικές αναλύσεις, θα δεις ότι ασχολούνται πολύ με τα πυραυλικά και τα αμυντικά χωρών Βαλτικής και Πολωνίας, και η μη ειδική μου γνώμη είναι ότι η Πολωνία είναι ίσως μια χαρά. Αλλά αν δεις τους χάρετες από το 1600 ή 600, τα σύνορα των περιοχων αυτών είναι γενικά σαν συρόμενες πόρτες ακορντεον.

Δηλαδή λογικό είναι να μην θέλουν να πληρώνουν για την άμυνα της Ευρώπης, και έχουν αρκετά στο πιάτο τους με το Μεγάλο Παιχνίδι της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου. Και μπορεί εδώ να βαθκαλιζόμαστε με τους πολεμοχαρείς και βίαιους Αμερικάνους, αλλά αυτοί καμία όρεξη δεν έχουν για αλλωνών πολέμους (και στους δύο ΠΠ, με το ζόρι και τελευταίοι μπήκαν όταν τους πατήθηκαν κάλοι)

Στην αρχική εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιρακ, γινόταν χαμός στην Φραγκφούρτη, και η χημεία των ντόπιων δεν ήταν γενικά φιλικοδιαχυτική. Αλλά ξέρουν (και οι άλλοι φροντίζουν να τους το θυμίζουν) τι έγινε το 45.

Οι Γερμανοί έπαιξαν θαυμάσια την Σοβιετική απειλή για να γλυτώσουν τα τομάρια τους το 45.

Θυμάσαι την σκηνή που αναφέρεται σύντομα στο 1-1:05 στο http://www.youtube.com/watch?v=GaKGCLTmqTg ? Μπορεί να είναι σκέτος κινηματογραφος ή σκέτη προπαγάνδα αλλά το είπε ξεκάθαρα ο "κρατούμενος" ότι η Σοβιετική απειλή ήταν υπερφουσκωμένη. Ακούγεται "αριστερίζον" αλλά η Σοβιετική απειλή έσωσε την Δυτική Γερμανία από το να γίνη Ανατολική. Δεν συνέφερε τους Δυτικούς κάτι τέτοιο υποθέττω.

"Εφυγαν" εν μέρει γιατί η τεχνολογία του πολέμου έχει αλλάξει. Οι δορυφόροι, τα remote-controlled, το σκηνικό. Αλλά όπως είπε και ο παγωτατζής, και έχω πει και εγώ το Παιχνίδι συνεχιζεται.

Πάντως ΔΕΝ γουστάρουν εξωτερικούς πολέμους και δεν το κρύβουν. Οι Δημοκρατικοί κάπως το παίζουν νεοταξικοί αλλά νομίζω ξέρεις τια απόψεις μου επ αυτού.

Ζάχαρη είπε...

δεν θελουν πολεμους αλλα εχουν και ενα δολλαριο να κουμανταρουν .Επειτα αυτο που ειπες :σημερα ο πολεμος ειναι αλλη υποθεση.