7 Σεπ 2011

κατσαρίδες για πάτημα

"Χτες ο υπουργός δήλωσε ότι θα απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ότι ουσιαστικά θα μπορούν να απολυθούν και πολλοί από τον στενό δημόσιο τομέα και ότι οι αποδοχές τους θα μειωθούν περισσότερο και ακόμη περισσότερο στο μέλλον μέχρι τελικής εξόντωσης.
Εντάξει, έκαναν και κάποιες θετικές ανακοινώσεις για το τελικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι περισσότερες όμως ανακοινώσεις ήταν κυρίως κατά του δημόσιου υπαλλήλου που μετατρέπεται πλέον, και με επίσημο θεσμικό τρόπο, σε κατσαρίδα για πάτημα.
Ήδη από τον άλλο μήνα πολλά παιδιά δημοσίων υπαλλήλων θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους όπως εγκατέλειπαν το σχολείο τα φτωχά παιδιά της δεκαετίας του 1950 και του 1960 αν δεν είχαν κάποιο κηδεμόνα να τα υποστηρίζει από στέρεες βάσεις, μετά λοιπόν από αυτό το λουτρό αίματος το χρηματιστήριο ανεβαίνει άνω του 7% καλπάζοντας.

Θέλω λοιπόν από αυτό το case study να σας μείνει αυτό: Λουτρό αίματος=άνοδος στο χρηματιστήριο, φτώχεια=βελτίωση της οικονομίας, εξαθλίωση του κόσμου=εκσυγχρονισμός των παραγωγικών δομών, χούντα=υψηλή οικονομική ανάπτυξη, δημοκρατία και συνδικαλιστικές κατακτήσεις=μικρά κέρδη προς το κεφάλαιο και απολύσεις.
Το καταλάβατε το μάθημά σας ή ακόμα; Η οικονομία θα φτιάξει και εσείς θα κερδίζετε 400 ευρώ. Το μάθημα είναι ότι οι πιθανότητες επιβίωσής σας έχουν πέσει κάτω από το 2%.....
Σε λίγο αντί για επιδόματα ανεργίας θα παίρνετε "ευκαιρίες" εργασίας με 400 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα και δύο καρπαζιές, μια το μεσημέρι και μια το βράδυ.
Τα οικονομικά είναι απλοί νόμοι που μπορούν να περιγραφούν με ελάχιστες εξισώσεις.
Τα καταλάβατε ή ακόμη έχετε ορθολογικές σοσιαλιστικές ελπίδες για ένα καλύτερο Κευνσιανό μέλλον το οποίο πιστεύετε ότι μπορεί να κατακτηθεί επιστημονικά και πολιτικά; Γιατί τότε είσαστε ανίατες περιπτώσεις.
Έπρεπε να νιώσετε το μαχαίρι στο λαιμό σας για να αναπολήσετε, πολλοί από εσάς όπως έμαθα, τον Κουφοντίνα. Είναι αργά όμως πια για δάκρυα Στέλλα...."

αναδημοσίευση απο τον greek rider

Δεν υπάρχουν σχόλια: