29 Σεπ 2011

αλληλεγγύη

Στο TheStreetLight  μετά το  What Really Caused the Eurozone Crisis? , περιγράφουν πώς η κρίση της ευρωζώνης συνεπάγεται κόστος για τις περιφερειακές χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) μέσω της λιτότητας και ύφεσης που έχουν αναγκαστεί να υποστούν. Και πως αντίστοιχα η κρίση, επιβάλλει δαπάνες για τις χώρες του πυρήνα (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Φινλανδία) με τα πακέτα διάσωσης που έχουν αναγκαστεί να σχεδιάσουν.Mετρώντας τα ελλείμματα στην πρώτη περίπτωση και τις δαπάνες για τα πακέτα διάσωσης (αφαιρώντας κατά προσέγγιση τα ποσά των τόκων) στην δεύτερη, υπολογίζουν το κόστος της κρίσης και στις δυό περιπτώσεις (χοντρικά).

εκτιμήσεις για τις επιβαρύνσεις

Άρα η κρίση θα έχει κόστος περίπου € 740 ανά κάτοικο στο πυρήνα της ευρωζώνης, ή περίπου 2,5% του ετήσιου εισοδήματος το 2010. Για τις χώρες της περιφέρειας, το κόστος της κρίσης κυμαίνεται γύρω στα € 1.300 και € 3.700, ανάλογα με τη χώρα, ή μεταξύ 6% και 18% ενός έτους από το μέσο εισόδημα.και καταλήγουμε οτι η περιφέρει έχει ήδη καταβάλλει πολλά και είναι η σειρά του πυρήνα της ευρωζώνης. 

σημ.Άν θεωρήσουμε ότι είναι επιθυμητή η αλληλεγγύη και...
η ευρωζώνη με αυτή την έννοια.
πράσινο φώς  παρεπιπτόντως

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

είπαμε... Περίοικοι και είλωτες, και η επιμελητεία.

Ζάχαρη είπε...

Το θεμα ειναι οτι για να λειτουργησει ενα σχεδιο πολιτικα και οικονομικα χρειαζεται μια πλατφορμα για τον κοσμο.Να μη το πω ιδεολογια πλεον.Ουτε αυτο δεν περπατησε στην ΕΕ.Σαν ερωτας χωρις ανταποκριση.

Αυτο ειναι η μια αναγνωση η καλοπιστη.Η αλλη ειναι εκεινη που λεει οτι το ευρω σε αυτη τη μορφη ειναι φορος οχι νομισμα.

Δυσκολοι καιροι για ερωτες οπως και να εχει...και για διαζυγια.

archaeopteryx είπε...

έρωτας χωρίς αναταπόκριση, που ακολούθησε παραμύθιασμα και δώρα (με δανεικά, ή κλεμμένα από την μπιζουτιέρα), κατέληξε σε με το ζόρι, και άντε να πάρεις διαζύγιο που δεν σε αφήνουν παρά μόνο μετά το ξεζούμισμα (και θα κρατήσει το δυάρι μπας και το χρειαστεί κάποια στιγμή, αλλά θα πληρώνεις τακοινόχρηστα και τέλος εκχώρησης δυαριού).

Τι την έθελες την παραβολή?

Ζάχαρη είπε...

ε,μα...και η επωδος:
"εσυ φταις για ολα"

μας την ειπε και ο Σορος απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου ή ειναι διατλαντικος;