27 Σεπ 2011

για συμφωνίες


Μια άποψη έλληνα καθηγητή εδώ  που παρουσιάζει και σχολιάζει  ο αρχαιοπτέρυγας προκαλεί μια σκέψη...(το θέμα της εξόδου απο το ευρώ είναι ταμπού και ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι  υπάρχει ένα σημείο που αξίζει μια άλλη προσοχή...)

"Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να γίνει παρά πολλή δουλειά για την προετοιμασία στάσης πληρωμών και εξόδου από την Ευρωζώνη, και πολλή από αυτή πρέπει να γίνει με απόλυτη μυστικότητα. Αλλά, πρέπει να γίνει – ακόμη και εάν κάποιος διαφωνεί με την έξοδο από την Ευρωζώνη. Και ο λόγος είναι ότι οι προετοιμασίες αυτές θα ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας με την Τρόϊκα. Αντί να γελάνε με κούφιες απειλές επαναδιαπραγμάτευσης όπως έχει συμβεί δύο φορές με τον σημερινό Υπουργό Οικονομίας, η Τρόϊκα θα έβλεπε ότι η Κυβέρνηση το εννοεί."

σημ.Δεν υπάρχουν περιθώρια...άν το κούρεμα δεν γίνει μόνο  στις τράπεζες αλλά και στα συνταξιοδοτικά ταμεία,χωρίς τύπωμα χρήματος για χρηματοδότηση μετά, θα μιλάμε για συντάξεις πείνας ή και στάση πληρωμών.Τί νόημα έχει η απειλή της εξόδου πιά για εμάς; Αντίθετα για άλλους θα έχει. 

αντιγράφω απο τον Στάθη
Δεν τα ξέρει αυτά ο Γιωργάκης;
Πιθανόν! Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ήξερε τι είναι τα CDS. Κι αυτό πιθανόν. Ενας άνθρωπος που δεν ξεχωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στον ανάλγητο και το αναλγητικό, ίσως να μην ξεχωρίζει και τη διαφορά ανάμεσα στην Goldman Sachs και το Λύκειο των Ελληνίδων.
Κάποτε, ένας μεγάλος πολιτικός είχε πει ότι «αυτό δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο: λάθος!»

...και ένα άλλος είχε πεί   'συμφωνία μπορεί να κάνεις και με ένα άλογο...αρκεί να μην είσαι το άλογο'.

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Είναι ταμπού επειδή δύσκολα κάνεις εγχείρηση στον εαυτό σου (εκτός εάν είσαι σντεταγμένο κράτος).

Προσωπικά δεν αμφιβάλω ότι εάν ρωτούσαμε 100 μη διαπλεκόμενους ντόπιους εάν συμφωνούν θα είχαμε μόνο 20% "ναι" και για άσχετους μεταξύ τους λόγους, αν βάλεις και τους διαπλεκόμενους, τρέχα γύρευε.

Δηλαδή σκεφτομαι εάν, υποθετικά, το έκανε αυτό σήμερα είτε η Κυβέρνηση είτε η αντιπολίτευση, θα είχε τον κόσμο να το επεξεργαστεί; Πολύ χλωμό. Υπάρχουν ικανά άτομα, και στις δύο "παρατάξεις" και στην ΤτΕ, αλλά είτε οι ίδιοι είτε τα αφεντικά τους είναι απόλυτα διαπλεκόμενοι και όχι με την κακή έννοια μόνο του όρου. Είναι στις καρέκλες (ή υποψήφιες καρέκλες) επειδή ακριβώς είναι αυτό που λέμε καμιά φορά "ευρωλιγούρια". Πάνε σε εκδηλώσεις του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, πιστέυουν στην Πράσινη Ανάπτυξη.

Ωστόσο, λογικά, νομίζω ότι ο συγγραφέας έχει δίκιο. Κι αν πράγματι έχουν γελάσει με τον Μπέννυ, απορώ πως δεν έχει μαθευτεί. Από μια άποψη τον λυπάμαι τον Μπέννυ όπως περίπου λυπάσαι τον κλητήρα που σου παίρνει το σπίτι μετά από πλειστηριασμό. Αχαρος ρόλος.

Ζάχαρη είπε...

xaxa
ο κλητηρας βγαζει το ψωμακι του ο Μπενυ βγαζει το χαβιαρι του

λιγο ασχετο...αυτοι στην ΕΕ πανε να φτιαξουν κατι σαν CDS τωρα μεσω EFSF;

archaeopteryx είπε...

δεν το ξέρω. Νομίζω ότι όπως έχει γραφτεί, η τρύπα στην ΕΕ και τις τράπεζες της (και με τις Γερμανικές και Γαλλικές, και με την Ελλάδα και λοιπά PIIGS --- όολο εκείνο το διάγραμμα που νομίζω είχες αναρτήσει, είναι ένα άμεσο στογγυλο 1 τρις, που είναι 3 και ίσως 5. ΠΟΛΛΑ λεφτά που κανένας δεν έχει, και όπως είπε ο αλλοδαπός φίλος μου, κανένας δεν έχει όραξη να φορολογηθεί για να τα δώσει -- σε τρίτους!

Αρα ψάχνουν τρόπο λίγο να τυπώσουν, πολύ να πάιξουν με καθρεφτες ή να ...δανειστούν, άντε και να βάλουν κανένα ζεστό. ΔΕΝ ξέρω πώς θα το κάνουν, ΟΥΤΕ εάν τελικά συμφωνούν μεταξύ τους.

Από την αρχή της κρίσης το 2008, γράφεται και λέγεται (και το έλεγα καιεγώ) ότι τρίζει η ΕΕ επειδή δεν ...υπάρχει. Και ότι ή θα βγάλουν τα ΠΙΓΚΣ ή θα βγει η Γερμανία, μόνο που τώρα δεν θέλει ο Ομπάμας που δεν του αρέσει επείδή έχει και αυτό εκλογές! ΜΥΛΟΣ, και δεν θα είναι ωραίο, Ο,ΤΙ και αν συμβεί με εμάς που σίφουρα έχει ΜΕΙΩΣΗ σοβαρή του βιωτικού επιπέδου, όχι σε επίπεδα 1990, αλλά ποιος ξέρει που.

Ζάχαρη είπε...

Καλη η λογιστικη αλλα παθαμε οβερ ντοουζ απο μοχλευση.

Η αποφαση πρεπει να ειναι πολιτικη με την εννοια οτι η ΕΕ πρεπει να αποκτησει και κοινη αμυντικη πολιτικη.Μετα θα μιλαμε για ομοσπονδια.
Το Βυζαντιο εγινε εθνος (λεμε τωρα) την εποχη των Ακριτων...